jestem świeży w temacie zatem proszę tylko o delikatne biczowanie. Przemądrzałym pseudo-milionerom z internetu od razu podziękuję za opinię. Szkoda czasu, nie będę się wdawać w bitwę ,,na swoją rację".

Czuję się jakbym przespał ostatnie 5 lat pod lodem.. temat kryptowaluty zajawił mnie dopiero początkiem 2021.. to chyba dlatego, że wcześniej byłem zbyt zajęty i nie myślałem o inwestowaniu w inny biznes niż gastronomiczny.
Czytam artykuły i przeglądam nasze Forum na tyle na ile czas pozwala. Wiem że jest dużo FAQ, fachowych porad etc. natomiast super byłoby usłyszeć zdanie Was - doświadczonych w boju.
Na inwestycję w krypo mogę przeznaczyć 100 / 150 tys PLN. Bardziej niż spocone ręce i szybki jednorazowy zarobek interesował by mnie stały pasywny dochód z 1/2 letnią stopą zwrotu.
Gdybyście mieli odpowiedzieć 1 żołnierskim zdaniem - w co bardziej opłaca się zainwestować? Sama waluta czy Kopalnia? Dodam tylko, ze posiadam kawałek ziemi w krypotowalutowym ,,raju" czyli w Gruzji, więc główny czynnik zarobku na kopalni (kwH) jest na poziomie 40 - 50 % w porównaniu do np. Krakowa w którym mieszkam na stałe.
Acha, potrafię używać excela, kalkulatora, prowadzić firmę itd. zatem raz jeszcze przemądrzali, idźcie sobie do innego wątku.
Pozdrowienia
Piotr