DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3124
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 579
Reputacja postu: 
5
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: maky » niedziela, 26 marca 2017, 12:42

W trakcie edycji

Opracowałem na podstawie: https://github.com/chaeplin/dashmnb#help

W miarę możliwości opiszę tutaj sposób instalacji i uruchomienia masternoda/masternodów z portfela sprzętowego. Oznacza to od godziny do kilku lat oczekiwania. ;)

Niecierpliwych i angielskojęzycznych odsyłam pod podany powyżej link.


Aby skorzystać z poniższego zakładam, że:
- masz dowolny portfel sprzętowy: Ledger, Trezor etc
- masz postawionego masternoda na dedykowanym serwerze
- masz zainstalowany najnowszy portfel "core" na komputerze lokalnym
Ostatnio zmieniony niedziela, 26 marca 2017, 22:59 przez maky, łącznie zmieniany 1 raz.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3083
Rejestracja: 16 lutego 2014
Reputacja: 704
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: Rumcajs » niedziela, 26 marca 2017, 21:54

chcialbym postawić masternode ale mam 0.26 Dasha.
czy dam rade ?

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 2307
Rejestracja: 25 stycznia 2012
Reputacja: 365
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: devega » niedziela, 26 marca 2017, 22:05

Rumcajs pisze: chcialbym postawić masternode ale mam 0.26 Dasha.
czy dam rade ?
Dasz, jak dozbierasz 999,74 DASH :)

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 10627
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 3266
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: Bit-els » niedziela, 26 marca 2017, 22:13

@Rumcajs, musisz mieć 30 dashy i możesz objąć procentowy udział w master nodzie. Splawil21 z naszego forum może Ci pomóc

Dyskutant
Posty: 233
Rejestracja: 6 lipca 2011
Reputacja: 34
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: Wojciech » wtorek, 28 marca 2017, 09:33

Wasz kolega popełnił takie narzędzie: https://github.com/Bertrand256/dash-mas ... /README.md
Dodam, że zrobił to za darmo i mimo zachęt ze strony społeczności, nie chce, nawet obecnie, wystąpić o dotację z budżetu Dash.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3124
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 579
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: maky » wtorek, 28 marca 2017, 16:07

Wojciech pisze: Wasz kolega popełnił takie narzędzie: https://github.com/Bertrand256/dash-mas ... /README.md
Dodam, że zrobił to za darmo i mimo zachęt ze strony społeczności, nie chce, nawet obecnie, wystąpić o dotację z budżetu Dash.
Tylko dla Trezora?
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1014
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: splawik21 » wtorek, 28 marca 2017, 18:45

maky pisze:
Wojciech pisze: Wasz kolega popełnił takie narzędzie: https://github.com/Bertrand256/dash-mas ... /README.md
Dodam, że zrobił to za darmo i mimo zachęt ze strony społeczności, nie chce, nawet obecnie, wystąpić o dotację z budżetu Dash.
Tylko dla Trezora?
Tak @maky narazie tylko trezor.
Smiga ladnie nie powiem :)

Inny kolega pracuje zas nad uruchamianiem MN ze strony internetowej, simple, easy and secure :) + wszystkie portfele sprzetowe ma obslugiwac.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 127
Rejestracja: 26 kwietnia 2017
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: nnx3 » czwartek, 27 kwietnia 2017, 20:22

hej @splawik21 pewnie bedziesz wiedzial.. czy da rade odpalic kilka Masterow na jedym adresie bo ztego co widze skrypt bierze na pierwsza uwage ID TX a nie adres, wiec wg mnie mozna zapodac kilka transkacji po 1000 na jeden adres i tym samym miec najbardziej wypasionego wielowarstowego masternoda ktory wejdzie na RICHLISTE
pytanie czy kasa bedzie splywac odpowiednio...

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1014
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: splawik21 » sobota, 29 kwietnia 2017, 13:07

@nnx3 tak jest to możliwe.
Tak, każdy vin stanowi podstawę do wypłaty na adres masternoda czyt pubaddr.
Ważne by txid + index był różny.

Dodano po 1 godzinie 2 minutach 2 sekundach:
SECURE.DASH.RUN
I z czoła cały pot ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 127
Rejestracja: 26 kwietnia 2017
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

DASH - MasterNode - instalacja i start z portfela sprzętowego

Postautor: nnx3 » sobota, 29 kwietnia 2017, 14:41

nom niedlugo pojawi sie ten secure bo wiekszosc przeglosowala :D widac idea glosowania dasha nie ma sobie rownych
to GITes :D a jak odpale wielowarstwowego masternoda czy dalej przy potwierdzeniu w DASHCENTRAL sign message nie przejdzie gdzies to bokiem??? bo tu podpis idzie z jednego adresu... przeciem

Wróć do „Dash”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości