"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3386
Rejestracja: 14 kwietnia 2016
Reputacja: 1865
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: mecenas » czwartek, 11 lipca 2019, 10:49

Kto wie, czy DASH ma pojawić się na Brave?
Na razie jest BTC, ETH i LTC nie licząc BAT.

Chyba będzie OK. :D


https://dashnews.org/brave-browser-adds ... al-option/
Ostatnio zmieniony czwartek, 11 lipca 2019, 11:06 przez mecenas, łącznie zmieniany 1 raz.
• Trading profesjonalny bez rejestracji (lewar 0-100) → www.BitMEX.com
☝ UWAGA! Inwestowanie lub spekulacja wiąże się z ryzykiem utraty kapitału.

jpr
Orator
Posty: 817
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 204
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: jpr » czwartek, 11 lipca 2019, 11:05

mecenas pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 10:49Kto wie, czy DASH ma pojawić się na Brave?
Na razie jest BTC, ETH i LTC nie licząc BAT.
https://dashnews.org/brave-browser-adds ... al-option/

Rozmowny
Posty: 139
Rejestracja: 17 stycznia 2015
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: AnarchicCluster » środa, 17 lipca 2019, 03:09

mecenas pisze: czwartek, 11 lipca 2019, 10:49 Kto wie, czy DASH ma pojawić się na Brave?
Na razie jest BTC, ETH i LTC nie licząc BAT.

Chyba będzie OK. :D


https://dashnews.org/brave-browser-adds ... al-option/

Tak! Z tego co mi wiadomo to Brave bardzo blisko wspolpracuje Uphold. BAT byl jednym z pierwszych tokenow jakie oferowali (nawet wczesniej niz DASH).
Resultatem tej wspolpravy jest to ze Brave bedzie oferowal wszystko co jest na uphold czyli rowniez i Dash.

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 10627
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 3266
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: Bit-els » środa, 17 lipca 2019, 06:36

sprawdziłem mixer w portfelu qt- 6 rund, drobna kwota 250 zł. Czas naawet nie 2 g, koszt do 10 gr.
Szok jak to działa!

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 4389
Rejestracja: 17 listopada 2011
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: koparki » środa, 17 lipca 2019, 08:15

Rozumiem, że muszę mieć oficjalny portfel i zsynchronizowany cały blockchain jesli chcę użyć PrivateSend?
czy gdzieś jest pewna-bezpieczna kopia bazy blockchain aby ją ściągnąć zamiast synchronizować przez sieć? ile zajmuje obecnie blockchain dash?
gdybym synchronizował przez portfel to ile zajmie taka pełna synchronizacja ?
Czy pełny blockchain to jedyna opcja aby użyć bezpiecznie Private Send ?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3386
Rejestracja: 14 kwietnia 2016
Reputacja: 1865
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: mecenas » środa, 17 lipca 2019, 08:38

koparki pisze: środa, 17 lipca 2019, 08:15ile zajmuje obecnie blockchain dash?
U mnie na dysku 14.1Gb

koparki pisze: środa, 17 lipca 2019, 08:15gdybym synchronizował przez portfel to ile zajmie taka pełna synchronizacja ?
DASH jest bardzo szybko synchronizowany w portfelu core. W zasadzie łyka dane tyle co pozwala net, bynajmniej takie odniosłem wrażenia podczas kilkukrotnej już synchro.

koparki pisze: środa, 17 lipca 2019, 08:15Czy pełny blockchain to jedyna opcja aby użyć bezpiecznie Private Send ?
Do tej pory tak było, ale teraz to nie wiem, niech wypowie się ktoś z DASHa, albo kto wie lepiej.
• Trading profesjonalny bez rejestracji (lewar 0-100) → www.BitMEX.com
☝ UWAGA! Inwestowanie lub spekulacja wiąże się z ryzykiem utraty kapitału.

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 4389
Rejestracja: 17 listopada 2011
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: koparki » środa, 17 lipca 2019, 08:45

mecenas pisze: środa, 17 lipca 2019, 08:38U mnie na dysku 14.1Gb

pytanie dodatkowe, prawdopodobnie w trakcie sciągania przychodzi to w skompresowanej formie , czy tak jest? w trakcie synchronizacji ściągamy mniej a potem sie to dekompresuje? jaki jest ewentualnie stopień tej kompresji

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3386
Rejestracja: 14 kwietnia 2016
Reputacja: 1865
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: mecenas » środa, 17 lipca 2019, 08:57

koparki pisze: środa, 17 lipca 2019, 08:45przychodzi to w skompresowanej formie , czy tak jest?
Chyba tak, ale nie wiem na pewno.

koparki pisze: środa, 17 lipca 2019, 08:45 jaki jest ewentualnie stopień tej kompresji
Nie mam bladego pojęcia. Trzeba by porównać transfer na łączu do wielkości katalogu core.
• Trading profesjonalny bez rejestracji (lewar 0-100) → www.BitMEX.com
☝ UWAGA! Inwestowanie lub spekulacja wiąże się z ryzykiem utraty kapitału.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1014
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: splawik21 » środa, 17 lipca 2019, 11:51

@koparki obecnie tylko na portfelu dashcore mozesz mieszac, ale z tego co wiem to chlopaki z electrum-dash pracuja nad tym tez (taki maja roadmap wg najnowszego ich proposala: https://www.dashcentral.org/p/DashElectrum2019), portfele mobilne nie planuja wdrazania tego.

Odnosnie skompresowanego pliku blockchaina "up to date" 7.4GB szukasz tego: https://github.com/UdjinM6/dash-bootstrap
Fakt jest taki, ze synchro od 0 jest szybciutkie.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3386
Rejestracja: 14 kwietnia 2016
Reputacja: 1865
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: mecenas » niedziela, 21 lipca 2019, 16:27

Obrazek na dziś:

Obrazek
• Trading profesjonalny bez rejestracji (lewar 0-100) → www.BitMEX.com
☝ UWAGA! Inwestowanie lub spekulacja wiąże się z ryzykiem utraty kapitału.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3386
Rejestracja: 14 kwietnia 2016
Reputacja: 1865
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: mecenas » środa, 7 sierpnia 2019, 08:38

A cóż to za stress_test na DASH od rana się dzieje?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ktoś coś wie?

Dodano po 2 minutach 48 sekundach:
Pierwszy raz widzę na własne oczy jak zapychają się bloki na sieci DASH.
:idea:

Dodano po 5 godzinach 17 minutach 41 sekundach:
Obrazek
• Trading profesjonalny bez rejestracji (lewar 0-100) → www.BitMEX.com
☝ UWAGA! Inwestowanie lub spekulacja wiąże się z ryzykiem utraty kapitału.

jpr
Orator
Posty: 817
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 204
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: jpr » środa, 7 sierpnia 2019, 14:21

Z tego co wiem stress test.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3386
Rejestracja: 14 kwietnia 2016
Reputacja: 1865
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: mecenas » piątek, 16 sierpnia 2019, 10:09

mecenas pisze: środa, 7 sierpnia 2019, 13:59A cóż to za stress_test na DASH od rana się dzieje?
jpr pisze: środa, 7 sierpnia 2019, 14:21Z tego co wiem stress test.

https://blog.dash.org/overview-of-mainn ... 6b978da42c

https://dashnews.org/dash-transaction-s ... 3-release/
• Trading profesjonalny bez rejestracji (lewar 0-100) → www.BitMEX.com
☝ UWAGA! Inwestowanie lub spekulacja wiąże się z ryzykiem utraty kapitału.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1014
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 642
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: splawik21 » piątek, 16 sierpnia 2019, 20:50

Kto z Was posiada MN niech zadba o update do wersji 14.0.3
https://blog.dash.org/overview-of-mainn ... 6b978da42c

Wróć do „Dash”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość