Wydanie InstantX

Rozmowny
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Wydanie InstantX

Postautor: AnarchicCluster » czwartek, 12 lutego 2015, 04:36

Obrazek

12 Luty 2015
Autor: Evan Duffield
Tłumaczenie: AnarchicCluster (napiwki mile widziane: XfubR6FJmwzASMdH9Av2Wd5CiMaAZdaGnv :) )
Oryginał

Z przyjemnością ogłaszamy wydanie Darkcoin Core v0.11.1! Postanowiliśmy udostępnić InstantX jako osobne wydanie ponieważ jak na razie świetnie działa on w sieci testowej ale implementacja innych zmian które chcemy wprowadzić do sieci masternodów zajmie nam trochę więcej czasu.

To wydanie zawiera; pełną implementacje InstantX, nową wersją egzekwowania transakcji, która działa z najnowszą architekturą Bitcoina, dużo zmian w Darksend, wsparcie dla wielu języków, możliwość używania na sieci wąskopasmowej, oraz pełną implementację struktury spork.

Więcej informacji na temat InstantX i zasad jego działania, można znaleźć w tym artykule: https://www.darkcoin.io/wp-content/uplo ... tantTX.pdf

Rozwidlenie sieci

Wydanie to implementuje dwa rozwidlenia blockchainu, dlatego wszyscy muszą jak najszybciej zainstalować najnowszą wersję Darkcoin Core. Sieć rozdzieli się dokładnie za tydzień albo gdy 80% kopaczy będzie miało już aktualną wersję Darkcoin.

InstantX

v0.11.1 używa pełnej implementacji InstantX. Aby wypróbować działanie InstantX, uruchom portfel QT i zaznacz okienko ‘’InstantX’’ kiedy chcesz dokonać transferu. Środki przesłane za pomocą InstantX otrzymają pięć potwierdzeń na poziomie masternodów w ciągu zaledwie paru sekund, potem w ciągu około 1.25 minuty dodane zostanie szóste potwierdzenie na poziomie bloku co sprawi, że przesłane monety będą mogły zostać wydane na większości stron internetowych.

InstantX jest domyślnie włączony, co oznacza, że API pokaże transakcje jako potwierdzone jak tylko zostaną one zaakceptowane przez sieć masternodów.

Aby wyłączyć InstantX, po prostu uruchom klienta Darkcoin z –instantxdepth=0. Jest to odpowiednikiem uruchomienia czystego trybu dowodu wykonania pracy ( proof-of-work)

Jak na razie InstantX nie wspiera dokonywania transakcji przez API, ale zostanie to dodane w przyszłych wydaniach.

InstantX krok po kroku

Aby zacząć używać InstnatX, po prostu zaznacz okienko InstantX, a potem dokonuj transakcji dokładnie tak samo jak wcześniej.

Obrazek

Na ekranie transakcji znak zapytania powinien zamienić się w zegar w ciągu kilku sekund.

Obrazek

Aby zobaczyć więcej informacji na temat stanu InstantX, kliknij dwukrotnie na transakcję.

Wiadomość jakie będziesz mogą się pojawić:
‘’Zweryfikowane przez InstantX’’: Oznacza to, że transakcja została przyjęta i środki są już bezpieczne.
‘’Trwa weryfikacja InstantX – X z 25 podpisów’’: To oznacza, że sieć pracuje nad twoją transakcją a twój klient czeka na więcej podpisów od masternodów.
'’Weryfikacja InstantX nie powiodła się’’: Nie udało się potwierdzić tej transakcji. W tym wypadku nastąpi zwyczajne potwierdzenie dowodu wykonania pracy (proof-of-work).

Obrazek
Obrazek

Wymagania / funkcje

Transakcje wejściowe muszą mieć pięć potwierdzeń na poziomie bloku aby móc wysłać je przez InstantX
Aby transakcja dokonana za pomocą InstantX została przyjęta, 15 z 25 wybranych masternodów musi odpowiedzieć przez głosowanie.
Transakcja nie zostanie przyjęta do sieci jeśli klient zostanie zresetowany i działa tylko przez godzinę.
Osoby dokonujące transakcji za pomocą InstantX muszą uiścić opłatę w postaci 0.01 DRK.
Jak już tylko transakcja zostanie przyjęta przez sieć masternodów, pozostałe transakcje sprzeczne z tą pierwszą zostaną odrzucone jeśli będą one już w bloku, lub retransmitowane jako normalne transakcje.
InstantX jest stworzony aby działał prawie non-stop. Oczekuję, że w swojej obecnej formie, będzie on działał dla ponad 98% transakcji. Jeśli InstantX nie zadziała, transakcja zostanie wysłana standardowo jako potwierdzenie dowodu pracy (proof-of-work)
DarkSend

Wiele różnych usprawnień takich jak, pełna implementacja wiadomości ‘’DSTX’ zostało dodanych do Darksend,’. Oznacza to, że transakcje dokonywane za pomocą Darksend będą traktowane priorytetowo przez kopaczy i zostaną dodane do bloku jako pierwsze. Wprowadzonych zostało wiele innych poprawek, które głownie mają za zadanie poprawić stabilność Darksend.

Egzekwowanie

Implementacja egzekwowania transakcji w wersji 11.0 nie była kompatybilna z najnowszą architekturą Bitcoina. Od niedawna zaczęliśmy bazować na nowym kodzie Bitcoina zamiast Litecoina. To było powodem niespójnego egzekwowania transakcji w niektórych skrajnych przypadkach.

W wersji 11.1 zostało to już poprawione, ale wszyscy użytkownicy Darkcoina będą musieli zainstalować najnowszą wersję Darkcoin abyśmy wszyscy byli na tym samym blockchainie. Egzekwowanie, zostanie aktywowane jak tylko 80% sieci będzie chodziło na najnowszej wersji Darkcoina (zazwyczaj zajmuje to nie więcej niż parę dni).

Wsparcie dla wielu języków.

Dzięki należą się Vertoe i społeczności Darkcoina za organizacje tego projektu. Klient Darkcoina wspiera teraz ponad 20 języków; Portugalski, Niemiecki, Rosyjski, Polski, Hiszpański, Wietnamski, Francuski, Włoski, Kataloński, Chiński, Duński, Fiński, Szwedzki, Czeski, Turecki, Bawarski ( i wiele więcej)

Pełna dokumentacja znajduje się tutaj:
https://github.com/darkcoin/darkcoin/bl ... -0.11.1.md

Do pobrania:

11.1.19 Core – Wszyscy użytokownicy powinni zaktualizować klienta Darkcoin do tej wersji

Źródło: https://github.com/darkcoin/darkcoin
Windows .exe: https://github.com/darkcoinproject/dark ... 19-win.zip
Mac OSX: https://raw.githubusercontent.com/d...i ... 19-osx.dmg
Linux: https://github.com/darkcoinproject/dark ... nux.tar.gz

Dziękuję wszystkim którzy współpracowali przy tym wydaniu, między innymi:
-Vertoe
- Udjin
- Holger Schinzel
- Reze
- Mario Müller
- Crowning
- Alexandre Devilliers
- Stuart Buck
- Tiago Serôdio
- Slawek
- Moli
- Lukas Jackson
- Snogcel
- Jimbit
- Coingun
- Sub-Ether

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Re: Wydanie InstantX

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 12 lutego 2015, 09:59

Tydzień na obowiązkowy update? Gdyby to była łata krytycznego buga, to bym zrozumiał. Ale wprowadzenie nowych funkcji? Przegięcie!
Limitu 1 tygodnia nie powinno być, dopiero większość nodów powinna włączyć update...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Orator
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » czwartek, 12 lutego 2015, 10:36

ehh.

Dwa dni temu wersja 0.11.1.19 wczoraj wersja 0.11.1.20/21 a dziś już wersja 0.11.1.22.

Lekkie przegięcie.

r50zyry5
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » czwartek, 12 lutego 2015, 12:46

Darkcoin to podobno ma być pieniądz. Czy może coś źle zrozumiałem??
Najważniejszą cechą (z także wartością) każdego pieniądza (a crypto w szczególności) jest poziom zaufania do niego.
Qrw... to łatwe!! (dzieci o tym wiedzą) natomiast devowie Darka mają to jakby w dupie, mylę się?
Co to jest, do ......?! Wyścigi psów ?!
Takie tempo zmian w strukturze waluty może mieć tylko dwa powody (moim zdaniem)
1) Devowie nie wiedzą co robią (może i są dobrymi (a może nawet genialnymi) koderami, ale poziom wiedzy ogólnej jest u nich żałosny. Jestem wkurzony bo wiązałem duże nadzieje z Darkiem, napiszę więc prosto: to zwykłe głupki.
2) Do czegoś się spieszą. Patrząc na historię crypto to może to być tylko jedna rzecz: Wywindować cenę i sp....lić z kasą, zanim okaże się, że to zwykły scam.

Jeśli to pkt 1) jest prawdą to może kolego @splawik21 wyjaśniłbyś kolegom i może poprosił, żeby wychylili nosy znad kodu i poczytali coś o pieniądzach?
Jeśli to ptk 2) to byłoby miło gdybyś wcześniej uprzedził kolegów z forum kiedy uciec.

a'propos tematu mam jeszcze jedną prośbę: Gdybyś zechciał to proszę w kilku prostych słowach wyjaśnić co to jest ten InstantX ?, ale w takich, żebym nie musiał wcześniej kończyć informatyki i był w stanie to zrozumieć.
dzięki z góry
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » czwartek, 12 lutego 2015, 14:15

zbiges pisze:Darkcoin to podobno ma być pieniądz. Czy może coś źle zrozumiałem??
Najważniejszą cechą (z także wartością) każdego pieniądza (a crypto w szczególności) jest poziom zaufania do niego.
Qrw... to łatwe!! (dzieci o tym wiedzą) natomiast devowie Darka mają to jakby w dupie, mylę się?
1) Devowie nie wiedzą co robią (może i są dobrymi (a może nawet genialnymi) koderami, ale poziom wiedzy ogólnej jest u nich żałosny. Jestem wkurzony bo wiązałem duże nadzieje z Darkiem, napiszę więc prosto: to zwykłe głupki.
2) Do czegoś się spieszą. Patrząc na historię crypto to może to być tylko jedna rzecz: Wywindować cenę i sp....lić z kasą, zanim okaże się, że to zwykły scam.

Jeśli to pkt 1) jest prawdą to może kolego @splawik21 wyjaśniłbyś kolegom i może poprosił, żeby wychylili nosy znad kodu i poczytali coś o pieniądzach?
Jeśli to ptk 2) to byłoby miło gdybyś wcześniej uprzedził kolegów z forum kiedy uciec.

a'propos tematu mam jeszcze jedną prośbę: Gdybyś zechciał to proszę w kilku prostych słowach wyjaśnić co to jest ten InstantX ?, ale w takich, żebym nie musiał wcześniej kończyć informatyki i był w stanie to zrozumieć.
dzięki z góry
Wiec devsi drk to wg ciebie albo zwykle glupki, albo drk to scam :)
Crypto to ogolnie bardzo ryzykowna inwestcja ale jakbym myslal tak jak ty to nie inwestowalbym w Drk.
Prawda, ze kazdy dev moze uciec, zrezygnowac itd. Ale mniejsza szansa na to jest gdy dev ma imie i nazwisko, a tak jest w przypadku drk. Wiekszosc ludzi z ekipy nalezy do fundacji drk, a tam malo kto jest anonimowy. Jeden z czlonkow to chyba nawet prawnik (fernando). Mnie to przekonuje bardziej niz reszta coinów ale kazdy ma prawo do swoich wątpliwosci. Scam jak dla mnie odpada na 99%. Co do ich glupoty to starczy popatrzec co do dzisiaj drk osiagnal. Darksend, instantx, spork, ponad 2 mln coinow zamkniete w masternodach. Glupek takiego czegos nie osiagnie. Kazdy ma swoj sposob pracy, Evan pracuje w taki sposob, nieco chaotyczny to fakt ale gosc dostarcza to co obiecal w przeciwienstwie do reszty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » czwartek, 12 lutego 2015, 14:39

zbiges pisze:Darkcoin to podobno ma być pieniądz. Czy może coś źle zrozumiałem??

dzięki z góry
Skąd te nerwy? Kolega nie załapał się na pociąg? ;)
InstantX to 5 potwierdzeń po 3 sekundach czyli natychmiastowe przelewy. Wysyłasz a kolega ma potwierdzone od razu.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1038
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » czwartek, 12 lutego 2015, 17:27

@zbiges
masz racje... masz racje...wiesz...kazdy ma swoja.
Najlepsze co mozesz zrobic z tym tokiem myslenia to sprzedac darki i bedziesz miec swiety spokoj.

ps. przykro mi ze naciales sie az tyle razy na scam w swoich doswiadczeniach z krypto skoro uwazasz ze darkcoin to kolejny.

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » czwartek, 12 lutego 2015, 21:17

Cieszę się, że pobudziłem trochę dyskusję. Dzięki za odpowiedzi.
Bardzo mi przykro jednak, ale one mnie nie zadowalają.
To może po kolei...
jpr pisze:Wiec devsi drk to wg ciebie albo zwykle glupki, albo drk to scam :)
Crypto to ogolnie bardzo ryzykowna inwestcja ale jakbym myslal tak jak ty to nie inwestowalbym w Drk...
Tak, teraz czytając wpis przyznaję, że trochę przesadziłem. Przepraszam. Nie słyszałeś jednak o genialnych ludziach, którzy nie potrafią zawiązać sobie butów?
Ja tego typu "głupotę" im zarzucam. Taki geniusz (jeśli tylko nie uważa się za boga) potrafi, posłuchać innych w dziedzinach w których jest mniej zorientowany i przeważnie to im wychodzi na dobre.
maky pisze:Skąd te nerwy? Kolega nie załapał się na pociąg? ;)
Wyobraź sobie, że się załapałem :mrgreen: :mrgreen: Wyobraź sobie, że mogę to nawet łatwo udowodnić, tylko nie widzę powodu bo to nie oto chodzi.
Żaden z Was nie zrozumiał mojego wpisu :( :( i to jest dla mnie przykre. Nie potraficie czytać czy jak? Jakim cudem wyczytałeś z mojego wpisu, że się nie załapałem na wzrost? Moje nerwy mają inne podłoże. DRK jest naprawdę najlepszym technicznie w tej chwili coinem, ale działanie devteamu wygląda mi na wylewanie dziecka z kąpielą.
Głosy @rav3na i @r50zyry5'a też do Was nic nie mówią?
splawik21 pisze:@zbiges
masz racje... masz racje...wiesz...kazdy ma swoja.
Najlepsze co mozesz zrobic z tym tokiem myslenia to sprzedac darki i bedziesz miec swiety spokoj.

ps. przykro mi ze naciales sie az tyle razy na scam w swoich doswiadczeniach z krypto skoro uwazasz ze darkcoin to kolejny.
Słusznie. Tylko, że oprócz racji jest jeszcze prawda. Tylko proszę dobrze zrozum. Nie piszę, że ja ją znam i głoszę.
Racja w moim pierwszym wpisie to miała być racja Darkcoina a nie moja. Myślałem, że dosyć łatwe to jest do odczytania :( Pomyliłem się.
Twoje drugie zdanie jest po prostu straszne. Naprawdę nie zależy Wam, żeby jak najwięcej ludzi posługiwało się DRK?

Żaden z Was nie odpowiedział na moje pytanie, zadane w pierwszym zdaniu: Czy DRK ma ambicję stać się prawdziwym pieniądzem?
A może nie ma takich ambicji i będzie służył grupce fanatyków zebranej wokół devteam? No wybaczcie zapomniałbym o jeszcze jednej grupce - spekulantów. Z tym, że spekulanci mogą już mieć czasem problem bo przez nieuwagę (przy hardforku i takim bałaganie jak teraz) mogą stracić swoją kasę. Nie znam się na tym dobrze ale zdaje się, że wystarczy, że któraś giełda się zagapi i nie zaktualizuje na czas portfela, mylę się?

Jeśli DRK nie ma ambicji stać się pieniądzem to przepraszam, że w ogóle rozpocząłem tę dyskusję. Moje wypociny mają sens tylko wtedy gdy Devom zależy na tym by DRK stał się pieniądzem.
Bo jeśli jest tak jak napisał @jpr, że to "inwestycja" (cokolwiek to znaczy) to chyba jednak pkt 2) zarobić i sp.... lać.
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » czwartek, 12 lutego 2015, 22:05

Oczywiscie zgadzam sie ze codzienne updaty sa uciazliwe dla ludzi i powstaje przez to niezly balagan. Wszyszcy pytaja na forach jaka wersja jest aktualna bo ciezko nadązyc za tym co sie dzieje. Ale co my mozemy na to poradzic? Facet tak pracuje. Juz mu nawet reszta devsow mowila, ze nie jest zadowolona z tych updatow ale jak widac nadal to robi. Mi pozostaje niestety tylko zgodzic sie na to.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » czwartek, 12 lutego 2015, 22:12

Wreszcie stonowales troche, moj wczesniejszy post mial byc ironiczny bo gdy ludzmi kieruja emocje to inteligencja spada.
Zatem porozmawiajmy na poziomie ok?
zbiges pisze:No wybaczcie zapomniałbym o jeszcze jednej grupce - spekulantów. Z tym, że spekulanci mogą już mieć czasem problem bo przez nieuwagę (przy hardforku i takim bałaganie jak teraz) mogą stracić swoją kasę. Nie znam się na tym dobrze ale zdaje się, że wystarczy, że któraś giełda się zagapi i nie zaktualizuje na czas portfela, mylę się?
Hardfork jest czyms malo przyjemnym, Evan Duffield wprowadzil do kodu ceche, w ktorej, gdyby fork mialby nastapic klient sam naprowadza sie na najdluzszy lancuch zapobiegajac konsekwencja z tym zwiazanych. Dzisiaj to przeczytalem na bitcointalk.
Tak mylisz sie, bo jesli wlasciciel monet wysle je na kantor ktory nie bedzie na najnowszym portfelu czy tez bedzie na zlym blokchainie (patrz wyzej co nie powinno sie stac) to wystarczy ze odpalisz klienta z parametrem -zapwallettxes i wszystko co wyslales wroci na miejsce ;)
zbiges pisze:Czy DRK ma ambicję stać się prawdziwym pieniądzem?
Taki jest jego cel, pamietaj jednak ze ciagle jest w fazie beta i ze testy ktore prowadzilismy przez caly czas na serwerze testowym nie odzwierciedlaja do samego konca mainnetu, stad tez miedzy czaise wychodza inne rzeczy o ktorych nie bylo nawet wzmianek przy malej sieci jaka jest serwer testowy.
Co do aktualnej sytuacji rynkowej, pamietaj takze ze ludzie sa tylko ludzmi, jest mase spekulantow, ludzi ktorych nie bylo widac przez miesiace na forum, a gdy tylko drk zyskuje w cenie bo wprowadza natychmiastowe transakcje, ktore okazuja sie dzialac o niebo lepiej niz planowali, nastepuje BOOM do nieba... i sie zaczyna. Kupe ludzi skupowalo monety po 0,005-0,006 wiec gdy maja okazje zarobic w ciagu dnia czy dwoch 100-150% zaczynaja sprzedawac. Korekta? :) Takie sa prawa rynku i tego nie zmienisz.

Podsumowujac zbiges, Matka Teresa powiedziala kiedys piekna rzecz. "Ludzie są nierozumni, nielogiczni i samolubni
Kochaj ich, mimo wszystko"

;)

Pozdrawiam

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » czwartek, 12 lutego 2015, 22:43

W sprawie updateów przyznam rację devom. Po prostu publikują natychmiast najdrobniejsze poprawki, które przy bardziej konserwatywnym podejściu czekałyby miesiącami. Wrażliwi mogą zignorować ostatni człon numeru wersji i dostaną klasycznie rozwijany projekt. Chcesz uczestniczyć - upgradeuj, nie chcesz - trzymaj na paper wallecie.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 12 lutego 2015, 23:02

W tym momencie zamknąłeś dostęp do monety wszystkim, którym leży na sercu bezpieczeństwo.
Model wdrażania update widoczny w DRK jest po prostu idiotyczny.
Wszelkie zmiany powinny być prowadzone w innym drzewie kodu, a update wersji wprowadzane na życzenie usera a nie "upgrade co tydzień albo na drzewo" bo klient się nawet nie podłączy do sieci.
Poczytaj jak wygląda developerka BTC. Możesz robić upgrade żeby używać nowych funkcji, ale podstawy z 0.3 nadal by działały (oprócz wielkości bloku).
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » czwartek, 12 lutego 2015, 23:11

To jest jakis developing btc? :D
Nie za bardzo sie da testowac wszystkiego na testnecie. Po za tym niektore exploity wyjda na jaw dopiero na mainnecie, inaczej to trwaloby miesiacami.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » czwartek, 12 lutego 2015, 23:18

rav3n_pl pisze:W tym momencie zamknąłeś dostęp do monety wszystkim, którym leży na sercu bezpieczeństwo.
Model wdrażania update widoczny w DRK jest po prostu idiotyczny.
Wszelkie zmiany powinny być prowadzone w innym drzewie kodu, a update wersji wprowadzane na życzenie usera a nie "upgrade co tydzień albo na drzewo" bo klient się nawet nie podłączy do sieci.
Poczytaj jak wygląda developerka BTC. Możesz robić upgrade żeby używać nowych funkcji, ale podstawy z 0.3 nadal by działały (oprócz wielkości bloku).
Rav3n przeceiz mozna uzywac wersji light portfela obcietego, bez darksenda, instantx i z tego co mi wiadomo to nie trzeba tego updatowac co chwila.

https://darkcointalk.org/threads/darkco ... llet.3017/

Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: SpartaN » czwartek, 12 lutego 2015, 23:26

no to się wyjaśniło, powinni to wytransparentować, możesz im przekazać jak tam bliżej z nimi się trzymasz. Że dla tych co nie lubią ciągłych zmian jest wersja light. Pewnie przed Twoim postem nikt z poprzedników o tym nie wiedział.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » czwartek, 12 lutego 2015, 23:30

Dlatego panowie najlepiej sledzic darkcointalk, chociaz raz dziennie zaglądnac. Nie zawsze wszystkie info przedostanie się tutaj. Zresztą jak ktos inwestuje w drk to chyba normalne, ze sledzi oficjalne forum.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » czwartek, 12 lutego 2015, 23:32

SpartaN pisze:no to się wyjaśniło, powinni to wytransparentować, możesz im przekazać jak tam bliżej z nimi się trzymasz. Że dla tych co nie lubią ciągłych zmian jest wersja light. Pewnie przed Twoim postem nikt z poprzedników o tym nie wiedział.
zapytalem vertoe, tworcee wersji okrojonej, o szczegoly i cyz jest ona na czasie z osattnim protokolem. Dam cyne jakby co :)
A dla zainteresowanych polecam sledzic ten dzial: https://darkcointalk.org/forums/officia ... thread.15/

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » czwartek, 12 lutego 2015, 23:32

rav3n_pl pisze: Poczytaj jak wygląda developerka BTC. Możesz robić upgrade żeby używać nowych funkcji, ale podstawy z 0.3 nadal by działały (oprócz wielkości bloku).
Wiem jak wygląda developerka i wdrażanie zmian w korporacjach i to wystarczy. To co już powstało w DRK nie zdarzyłoby się, gdyby nie odważne działania devów. "Developerka BTC" nie jest żadnym wyznacznikiem.
To jest nowa droga, to nie jest kolejny klon BTC.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 479
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Postautor: powered » czwartek, 12 lutego 2015, 23:45

Aktualizacja oprogramowania albo łata wykryte błędy w obecnej wersji, albo wprowadza nowe rozwiązania wraz z nowymi błędami ;)

Ja od pewnego czasu zbieram się na uaktualnienie portfela do nowszej wersji, do sprawdzonej przetestowanej wersji, ale gdy mam na to ochotę to widzę że znowu w międzyczasie wyszła jakaś następna wersja. A że uważam że pewne oprogramowania (np. takie gdzie w grę wchodzą pieniądze) nie powinny być testowane na userach, to odstępuje od zainstalowania sobie tej świeżej beta wersji i czekam aż zostanie sprawdzona. Przez takie działanie jestem dalej posiadaczem starszej wersji :)

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » piątek, 13 lutego 2015, 00:05

50% masternodow czyli ok 1000 juz jest na .23 wersji. Minelo moze z 2 godziny od wydania tej wersji. Wow

Wróć do „Dash”