Server pod masternoda

jpr
Orator
Posty: 817
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 204
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Server pod masternoda

Postautor: jpr » wtorek, 27 stycznia 2015, 23:46

Chlopaki, czy mial ktos z was do czynienia z OVH VPS? 7.99 + vat za miesiac to $2.66 czyli 2x mniej niz Vultr. Jesli maja dobry uptime i nie przeciazone servery to moze wartoby zaryzykowac?

Weteran
Posty: 1415
Rejestracja: 26 sierpnia 2011
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: grzem » środa, 28 stycznia 2015, 09:54

Tak, zrezygnowałem, miał starsze jadro ubuntu (małe różnice wymagały poprawek w skryptach), wywalił się kilka razy bez powodu, kosztował około 10PLN, nie można opłacać Bitcoinami.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1017
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: splawik21 » środa, 28 stycznia 2015, 15:19

jpr pisze:Chlopaki, czy mial ktos z was do czynienia z OVH VPS? 7.99 + vat za miesiac to $2.66 czyli 2x mniej niz Vultr. Jesli maja dobry uptime i nie przeciazone servery to moze wartoby zaryzykowac?
na lowendbox poszukaj takizego za 10$ rocznie powinno smigac miodzio, wlasnie testuje jeden, ustawilem wszystko i czekam na monetki :)

Dyskutant
Posty: 211
Rejestracja: 16 marca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: sawek » środa, 28 stycznia 2015, 21:07


Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1017
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: splawik21 » środa, 28 stycznia 2015, 21:23

Akurat o innym ale ten tez przejdzie :)

jpr
Orator
Posty: 817
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 204
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: jpr » środa, 28 stycznia 2015, 21:24

Ja myslalem o nim, ale tam chyba tylko konsola jest. A cpanel jakis by sie przydal :)

Weteran
Posty: 1415
Rejestracja: 26 sierpnia 2011
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: grzem » środa, 28 stycznia 2015, 22:28

Poproszę o inny namiar, ten powyżej nie przepuszcza przez rejestrację (wywala się).
Zapraszam na https://cryptox.pl

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 112
Rejestracja: 10 listopada 2013
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: marcobit » środa, 28 stycznia 2015, 22:40

grzem pisze:Poproszę o inny namiar, ten powyżej nie przepuszcza przez rejestrację (wywala się).
dołączam się do prośby, też dlatego, że nie ma na tych chole.... phpBB subskrypcji tematów!

jpr
Orator
Posty: 817
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 204
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: jpr » środa, 28 stycznia 2015, 23:31

Wczoraj juz mialem tego brac: http://ssdvps.com/ . Na masternoda bylby super, polowe tanszy od Vultr. I btc akceptują.
ALe widze, ze bedzie jeszcze taniej :) To przebija wszystko: https://my.crissic.net/cart.php?a=confproduct&i=1
$10 za rok. Czyli jakies 6 DRK i caly rok z glowy.

Dyskutant
Posty: 211
Rejestracja: 16 marca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: sawek » czwartek, 29 stycznia 2015, 00:04

Ja nie widze ze za 10$/rok
jak juz to 2$/mc co daje 24$/rok


....

Znalazlem i jak wchodzisz w to ???

jpr
Orator
Posty: 817
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 204
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: jpr » czwartek, 29 stycznia 2015, 00:10

sawek pisze:Ja nie widze ze za 10$/rok
jak juz to 2$/mc co daje 24$/rok


....

Znalazlem i jak wchodzisz w to ???
Pewnie sprobuje za kilka dni. Jak bedzie stabilny to przeniose sie tam calkiem.

Dyskutant
Posty: 211
Rejestracja: 16 marca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: sawek » czwartek, 29 stycznia 2015, 00:12

A obecnie gdzie jestes ?

jpr
Orator
Posty: 817
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 204
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: jpr » czwartek, 29 stycznia 2015, 00:21

W tej chwili na vultr. Ale nie bede tyle placil. To samo mozna miec o wiele taniej jak widac.

Weteran
Posty: 1415
Rejestracja: 26 sierpnia 2011
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: grzem » czwartek, 29 stycznia 2015, 08:48

Sprawdzam Crissic za 15$ rok, na razie nie widzą zapłaty, a powinni.

edit:
Na razie OK, czekali na potwierdzenie. (bez prowizji słałem BTC)
Zapraszam na https://cryptox.pl

Dyskutant
Posty: 211
Rejestracja: 16 marca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: sawek » czwartek, 29 stycznia 2015, 09:07

Ja brałem za 10$/rok jeszcze czekam :)

pm7
Moderator
Posty: 7887
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: pm7 » czwartek, 29 stycznia 2015, 10:23

Przypominam, że mając znajomego z mailem w domenie jakiejś uczelni, można uzyskać 100USD na DigitalOcean (chyba, że sam już wykorzystał).

Weteran
Posty: 1415
Rejestracja: 26 sierpnia 2011
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: grzem » czwartek, 29 stycznia 2015, 11:03

Masternode działa, serwer nie jest identyczny jak vultr (starsze jądro, chudszy)
mój reflink:https://my.crissic.net/aff.php?aff=737
Mimo że nie doczytałem o benefitach.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1017
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: splawik21 » czwartek, 29 stycznia 2015, 14:04

grzem pisze:Masternode działa, serwer nie jest identyczny jak vultr (starsze jądro, chudszy)
mój reflink:https://my.crissic.net/aff.php?aff=737
Mimo że nie doczytałem o benefitach.
tez na tym smigam poki co, narazie suchy klient bez polaczenia z lokalnym, zanim zmienie chce zobaczyc jak dlugo wytrzyma bez wywalenia sie.

Weteran
Posty: 1415
Rejestracja: 26 sierpnia 2011
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: grzem » piątek, 30 stycznia 2015, 12:07

Stawiam serwer za 10$ na Crissic, w porównaniu do tego za 15$ jest okrutnie wolny, miałem wrażenie, że się wiesza.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Posty: 1415
Rejestracja: 26 sierpnia 2011
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Server pod masternoda

Postautor: grzem » poniedziałek, 2 lutego 2015, 09:16

no i ten serv za 10 złożył się bez powodu, musiałem restartnąć, na szczęście był niedługo po wypłacie.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Wróć do „Dash”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość