"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Re: "DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: __kot__ » poniedziałek, 13 lipca 2015, 22:23

tak, tak - ja bardzo poproszę o takie zejście. Solidnie się załaduję w tym przedziale :D

Weteran
Reputacja: 775
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: redbog » poniedziałek, 13 lipca 2015, 23:01

Ja też bym się załadował konkretnie po takich cenach. Ale jeśli tak każdy tylko czeka na takie poziomy to raczej nie nadejdą.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: Rumcajs » poniedziałek, 13 lipca 2015, 23:03

Nieno nie kazdy, ja nie czekam.
Bo niemam kasy i tak :)

Rozmowny
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: AnarchicCluster » wtorek, 14 lipca 2015, 03:43

jpr pisze:A ten film to juz chyba troche robią i robia. Wiadomo cos juz kiedy premiera?
Z tego co czytałem na dashtalk.org to premiera ma sie odbyc we wrzesniu. Podobno ma to byc prawdziwe arcydzieło sztuki kinomatograficznej . Pozniej poszukam linka bo teraz w pracy jestem

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1038
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » wtorek, 14 lipca 2015, 07:31

AnarchicCluster pisze:
jpr pisze:A ten film to juz chyba troche robią i robia. Wiadomo cos juz kiedy premiera?
Z tego co czytałem na dashtalk.org to premiera ma sie odbyc we wrzesniu. Podobno ma to byc prawdziwe arcydzieło sztuki kinomatograficznej . Pozniej poszukam linka bo teraz w pracy jestem
Tak yidake/Ghostplayer cos wspominal o tym...czy tez TanteStefana .... w kazdym badz razie wzrost cenowy DASH`a ma byc wiekszy niz obroty z Avatara ;) hehe
Po 0,004 i tej cenia co jest btc to z 20 MN bym dokupil jeszcze. I tak nie spadnie tak nisko ... - takie ceny to historia....za duza presja kupujacych w tym przedziale 0,004-0,006

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » piątek, 17 lipca 2015, 16:20

Cos mam przeczucie, ze jak sie zaczną te wyplaty dla devów, to moze caly projekt nabrac niezlego rozpędu. Wielu jest devow w crypto a nie kazdy by chcial robic cos za darmoche. Ale jakby im zaplacic to nagle moze sie okazac, ze mamy 3x tyle developerow i zrobimy rok pracy w kilka miesiecy. Do tego na kampanie medialna pojdzie calkiem niezla sumka co miesiac.
Mysle, ze bedzie gorąco jeszcze w tym roku.

Naczelny krytyk forum
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: kxmedia » piątek, 17 lipca 2015, 16:29

wszystko zależy od intencji i potencjału kreatywnej inwencji twórców jakiegokolwiek coina, za każdą elektroniczną walutą siedzą jacyś ludzie. niestety za większością nich siedzą osobniki o mocno wątpliwej reputacji. ja osobiście też mocno kibicuję tej walucie, i mam nadzieję że będzie równie ważną rolę odgrywała w cyfrowych finansach co bitcoin. a jak się jej losy potoczą to czas pokaże.
Proszę nie wspierać mnie bitkoinami ,ewentualnie proszę przekazywać je na utrzymywanie serwisu

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 404
Reputacja postu: 
0

Postautor: devega » piątek, 17 lipca 2015, 16:54

jpr pisze:Cos mam przeczucie, ze jak sie zaczną te wyplaty dla devów, to moze caly projekt nabrac niezlego rozpędu. Wielu jest devow w crypto a nie kazdy by chcial robic cos za darmoche. Ale jakby im zaplacic to nagle moze sie okazac, ze mamy 3x tyle developerow i zrobimy rok pracy w kilka miesiecy. Do tego na kampanie medialna pojdzie calkiem niezla sumka co miesiac.
Nie przeceniałbym tutaj roli wypłat - kasa nie jest na tyle duża, by znacząco zachęcić devów. Wypłaty traktowałbym raczej jako wyraz wdzięczności spoełecznosci za czas poświęcony na rozwój coina - jest to ważne, ale ma znaczenie bardziej symboliczne.
Co do kampanii medialnej - tu się w pełni zgadzam, jest to bardzo ważny element.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » piątek, 17 lipca 2015, 17:57

teraz juz nie pamietam gdzie ale czytalem tez o tej kasie dla devow i te pierwsze wyplaty to byly seryjnie jakies grosze, zapomnialem ile ale cos chyba porownywalne do naszej minimalnej pensji miesiecznej, normalny dev nie majacy day job to by za to nie wyzyl do tego tacy luydzie maja umiejetnosci ze nie taka kase by wyrwali pracujac gdzies jako pracownicy nawet, to taki bonus na zachete wg mnie zeby nie bylo ze pracują za darmo i robia dobrą robote a kazdy zarabia na dashu a devowie o ile sami nie zainwestowali to nic nie maja, fajna idea pewnie te kwoty beda sie zmieniac co jakis czas ale fee wyplacane przez siec wygląda fajnie, jakby cena Dasha byla wieksza to potem mogloby wyjsc sporo wiecej tego wynagrodzenia dla mnie super sprawa lepsza niz liczyc na jałmużne w altcoinach od ludzi co kupili i chca zarobic jak wyjdzie jakis update. A jak coin tani to kto zuci jakis sensowny tip devovi jak nic sie nie dzieje ani cena nie rosnie i brak updatów a tak to jest fajnie pomyslane. Mam nadzieje ze to sie rozkreci fajnie i jak devowie bveda dostawali troche pewnej i stalej kasy to i wiecej czasu poswiecą na projekty wybrane przez masternody. Dokupilbym dasha ale niestety niemam nic kasy juz. moze kiedys jak wyjde z jakis coinow to przesune czesc btc na dasha. ale narazie lipa.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: devega » piątek, 17 lipca 2015, 18:16

@Rumcajs, tego nie da się na trzeźwo przeczytać ;) Mógłbyś stosować czasem interpuncję albo pisać w punktach?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » piątek, 17 lipca 2015, 18:22

to sie napij jeju ;)

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: devega » piątek, 17 lipca 2015, 18:24

Właśnie mam w planie :) Za Twoje zdrowie :)

Rozmowny
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: AnarchicCluster » sobota, 18 lipca 2015, 10:15

devega pisze:
jpr pisze:Cos mam przeczucie, ze jak sie zaczną te wyplaty dla devów, to moze caly projekt nabrac niezlego rozpędu. Wielu jest devow w crypto a nie kazdy by chcial robic cos za darmoche. Ale jakby im zaplacic to nagle moze sie okazac, ze mamy 3x tyle developerow i zrobimy rok pracy w kilka miesiecy. Do tego na kampanie medialna pojdzie calkiem niezla sumka co miesiac.
Nie przeceniałbym tutaj roli wypłat - kasa nie jest na tyle duża, by znacząco zachęcić devów. Wypłaty traktowałbym raczej jako wyraz wdzięczności spoełecznosci za czas poświęcony na rozwój coina - jest to ważne, ale ma znaczenie bardziej symboliczne.
Co do kampanii medialnej - tu się w pełni zgadzam, jest to bardzo ważny element.
Dokładnie tak jak mówisz. Z tego co Evan napisał to te wypłaty dla devów będzie wynosiły 1500 DASH miesięcznie co daje nam około 6000 dolarów [wolnych od podatku hehe]. Sumka całkiem niezła gdyby przypadła tylko jednemu deweleperowi ale niestety zostanie ona podzielowa na co najmniej czterech; Evan, Crowning, Flare and Udjin. Sam Evan napisał w ostatnim swoim ogłoszeniu:
Wynagrodzenia deweloperów nie są zamierzone, aby zastępowały pensję z pracy na cały etat (chociaż w przyszłości mogłyby). Są one raczej wyrazem wdzięczności dla każdego, kto jest niezbędny przy tym projekcie lub kto poświęca swój czas na rozwinięcie tego projektu.

Należy przyznać, że to jest zawsze lepsze niż nic. Kto wie, może jacyś programiści z Indii czy Wietnamu dołączą do projektu dla pieniędzy, lub nawet przedłożą pod głosowanie swoje własne autorskie projekty.

Weteran
Reputacja: 775
Reputacja postu: 
0

Postautor: redbog » sobota, 18 lipca 2015, 13:53

Ktoś korzysta z cryptsy albo bitfinex bez weryfikacji do handlu btc-drk albo drk-usd. Wpłaty i wypłaty tylko w drk albo btc. Nie będą robić żadnych problemów?

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » sobota, 18 lipca 2015, 13:57

edbog pisze:Ktoś korzysta z cryptsy albo bitfinex bez weryfikacji do handlu btc-drk albo drk-usd. Wpłaty i wypłaty tylko w drk albo btc. Nie będą robić żadnych problemów?
Tak, korzystam na obydwu giełdach bez weryfikacji. Cryptsy odradzam.
Zapraszam na https://cryptox.pl

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » sobota, 18 lipca 2015, 16:57

Ja wiem chlopaki, ze sie zapędzilem z tymi wyplatami. Ale moze to jednak wyglądac tak: Z powodu mozliwosci zarobku dolączy wiecej devov >> to oznacza szybszy development >> wyzsza cena >> wieksze wyplaty po przeliczeniu na USD >> jeszcze wiecej chętnych dolozyc cegielke ...
Dzisiaj to tylko 6000 baksów ale za kilka miesiecy/lat to moze byc 26000 :) Ale niestety dopoki zrobienie scamcoina bardziej sie oplaca niz bycie devem dasha, to tych devów moze wiele nie przybyc :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » sobota, 18 lipca 2015, 18:10

FYI
Obrazek

Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: SpartaN » wtorek, 21 lipca 2015, 14:47

splawik21 pisze:FYI
Obrazek
Skąd taki duży pik w dół mniej wiecej pośrodku wykresu?

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » wtorek, 21 lipca 2015, 15:32

Pawdopodobnie byla jakas aktualizacja czy cos.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » środa, 22 lipca 2015, 00:36

SpartaN pisze:
splawik21 pisze:FYI
Skąd taki duży pik w dół mniej wiecej pośrodku wykresu?
Zgadza sie, to byl update do ostatniej 0.11.2.23 wersji.

Wróć do „Dash”