Poki co informacja zostala poslana dalej do wlasciwej osoby przez jednego z pracownikow. Nie ukrywam ze cieszylbym sie gdybysmy mogli stowrzyc obroty na polskim kantorze.bioly pisze:DOGE zostało zdjęte z bitmarketu. A o DASH na polskich giełdach też kiedyś myślałem, dobry pomysł
"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA
-
Strona 38 z 233
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- …
- 233
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 1038

Re: "DASH" - OGOLNA DYSKUSJA
Postautor: splawik21 » wtorek, 30 czerwca 2015, 23:32
Dash Masternode Hosting Service
Dash Core Group Member
splawik21
- Orator
- Reputacja: 221
Postautor: jpr » środa, 1 lipca 2015, 16:29
jpr
- Moderator
- Reputacja: 220

Postautor: GetBitCoin_pl » środa, 1 lipca 2015, 17:04

Zobacz na obroty LTC na BTC-e a teraz zobacz np. na Bitmarket. Jak wprowadzą Dasha to będzie ich najpłytszy rynek

GetBitCoin_pl
- Weteran
- Reputacja: 912

Postautor: Rumcajs » środa, 1 lipca 2015, 17:28
Tez zawsze malo ltc mi tam bylo ale ostatnio vol dzienny ltc 1200+ byl milym zaskoczeniem, moze dash z czasem by zaistnial tam tez.
Rumcajs
- Weteran

Postautor: splawik21 » czwartek, 2 lipca 2015, 00:30
Prawda jest taka ze przez masternody i ich dochody pasywne sporo monet z obiegu wyszlo wiec volumen na kantorach jestnizszy niz monety ktora nie ma takich opcji.Rumcajs pisze:Cenowo jeszcze niedawno dash byl drozszy od ltc wiec jakby byla nawet ta trujka na gieldzie czyli btc,ltc i dark to mogloby byc fajnie.
Tez zawsze malo ltc mi tam bylo ale ostatnio vol dzienny ltc 1200+ byl milym zaskoczeniem, moze dash z czasem by zaistnial tam tez.
Dash Core Group Member
splawik21
- Weteran
- Reputacja: 646
Postautor: zbiges » czwartek, 2 lipca 2015, 11:50
Nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Przykro mi to napisać ale właściciele polskich giełd krypto to banda cebularzy. (nienawidzę tego określenia bo jest bardzo nadużywane w wielu miejscach, ale w tym wypadku jest całkowicie uzasadnione)GetBitCoin_pl pisze:Żeby te 20 osób jeszcze chciało handlować
Zobacz na obroty LTC na BTC-e a teraz zobacz np. na Bitmarket. Jak wprowadzą Dasha to będzie ich najpłytszy rynekZ drugiej strony wcześniej nie robili problemów z wprowadzeniem PPC i DODGE tyle, że te waluty są już zapomniane. Szczerze to Dodge chyba bardziej był rozpoznawany niż Dash dzisiaj.
Po upadku Goxa, Bitcurex miał dużą szansę stać się jedną z głównych giełd światowych. Mógł zostać bez wielkich nakładów takim dzisiejszym Krakenem albo nawet Bitstampem. Pisałem do nich z sugestią, żeby nie przespali swojego czasu, ale to było jak grochem o ścianę. Nie znam tych ludzi ale wiem, że ambicji to wiele nie mają.
Bitmarket jest pewnie nieco lepszy ale podchodząc w ten sposób jak napisałeś też daleko nie zajdą.
Po to by zapewnić obroty(albo chociaż sprawdzić głębokość rynku) powinni wprowadzić parę np DASH/BTC od początku ze swapami (czyli możliwością krótkiej sprzedaży) i umożliwić handel bez prowizji (lub z jakąś minimalną np 0.1% w obie strony) W ten sposób można, po pierwsze: łatwo sprawdzić głębokość rynku, po drugie: rozwijać się dosyć łagodnie i bez wielkich inwestycji. NAPRAWDĘ NIE ROZUMIEM DLACZEGO NIKT Z TEGO PROSTEGO I TANIEGO SPOSOBU NIE KORZYSTA.
Ten prosty sposób zastosował np Bitfinex przy okazji wprowadzenia DASHA. Wystarczy rzucić okiem, żeby się przekonać, że to był dobry pomysł.
Oczywiście skorzystać z tego mogą tylko istniejące już giełdy, które mają już jakąś markę na rynku.
Jest jeszcze jeden dosyć oczywisty argument dla tego sposobu rozwoju. Jeśli rynek będzie rósł (to proste założenie bez którego nie ma w ogóle sensu brać się za biznes z giełdą krypto) to nieuchronnie wzrośnie presja konkurencji i będą musiały spaść prowizje, więc taka (dziś bardzo niska) prowizja 0.1% może za rok stać się normą.
Problem w tym, że ja jej nie znam

Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.
zbiges
- Weteran

Postautor: splawik21 » piątek, 3 lipca 2015, 00:21
Zbiges zgodze sie z Toba.zbiges pisze:Nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Przykro mi to napisać ale właściciele polskich giełd krypto to banda cebularzy. (nienawidzę tego określenia bo jest bardzo nadużywane w wielu miejscach, ale w tym wypadku jest całkowicie uzasadnione)GetBitCoin_pl pisze:Żeby te 20 osób jeszcze chciało handlować
Zobacz na obroty LTC na BTC-e a teraz zobacz np. na Bitmarket. Jak wprowadzą Dasha to będzie ich najpłytszy rynekZ drugiej strony wcześniej nie robili problemów z wprowadzeniem PPC i DODGE tyle, że te waluty są już zapomniane. Szczerze to Dodge chyba bardziej był rozpoznawany niż Dash dzisiaj.
Po upadku Goxa, Bitcurex miał dużą szansę stać się jedną z głównych giełd światowych. Mógł zostać bez wielkich nakładów takim dzisiejszym Krakenem albo nawet Bitstampem. Pisałem do nich z sugestią, żeby nie przespali swojego czasu, ale to było jak grochem o ścianę. Nie znam tych ludzi ale wiem, że ambicji to wiele nie mają.
Bitmarket jest pewnie nieco lepszy ale podchodząc w ten sposób jak napisałeś też daleko nie zajdą.
Po to by zapewnić obroty(albo chociaż sprawdzić głębokość rynku) powinni wprowadzić parę np DASH/BTC od początku ze swapami (czyli możliwością krótkiej sprzedaży) i umożliwić handel bez prowizji (lub z jakąś minimalną np 0.1% w obie strony) W ten sposób można, po pierwsze: łatwo sprawdzić głębokość rynku, po drugie: rozwijać się dosyć łagodnie i bez wielkich inwestycji. NAPRAWDĘ NIE ROZUMIEM DLACZEGO NIKT Z TEGO PROSTEGO I TANIEGO SPOSOBU NIE KORZYSTA.
Ten prosty sposób zastosował np Bitfinex przy okazji wprowadzenia DASHA. Wystarczy rzucić okiem, żeby się przekonać, że to był dobry pomysł.
Oczywiście skorzystać z tego mogą tylko istniejące już giełdy, które mają już jakąś markę na rynku.
Jest jeszcze jeden dosyć oczywisty argument dla tego sposobu rozwoju. Jeśli rynek będzie rósł (to proste założenie bez którego nie ma w ogóle sensu brać się za biznes z giełdą krypto) to nieuchronnie wzrośnie presja konkurencji i będą musiały spaść prowizje, więc taka (dziś bardzo niska) prowizja 0.1% może za rok stać się normą.
0,1% w obie strony to nie duzo ale jesli obroty byly by mile to i kantor bylby zadowolony.
Na Bitfinexie sam startowalem z monetami swoimi, na poczatku nie wiele bylo tam obrotow, prawie wcale, gdy ktos kupowal 20 monet ruszal rynkiem o kilka %

Miec polska gielde w dash/pln lub dash/btc to bedzie dobry ruch dla pierwszego na rynku, zazwyczaj ten pierwszy odnosi z tego powodu wieksze korzysci.... patrz btc vs alty

Dash Core Group Member
splawik21
- Weteran

Postautor: Rumcajs » niedziela, 5 lipca 2015, 21:46
Jest po 3,05$ i nie rosnie a ltc juz go sporo przegonilo cenowo.
Rumcajs
- Weteran
- Reputacja: 2358

Postautor: prezes » niedziela, 5 lipca 2015, 21:53
https://forum.bitcoin.pl/post226625.html#p226625
Pisałem Ci wcześniej, że zanim kupisz to żebyś poczekał na rozwiązanie tego trójkąta.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty
prezes
- Weteran

Postautor: Rumcajs » niedziela, 5 lipca 2015, 22:04

A pytałem z ciekawosci akurat o Dasha czemu nie rośnie jak LTC, nie bede kupował bo mam go już troche a ltc mniej bo sprzedałem niestety jak potrzebowałem cos innego kupic. Bo dziwi mnie troche że wszyscy twierdzą że dash jest lepszy od ltc a jak zaczeły sie wzrosty to on sobie został w miejscu

Ja nie umiem robić takich trójkątów nie widze ich po prostu

Ale rozumiem że wyjście byłoby na przebiciu 0,012 wg tego wykresu ?
Tylko ze teraz jak BTC zaczął rosnąć to jak dash nie ruszy ostro to nie dogoni nigdy tego progu 0,12 bo dash stoi cenowo w miejscu a btc wzrasta wlasnie.
Rumcajs
- Weteran
- Reputacja: 2358

Postautor: prezes » niedziela, 5 lipca 2015, 22:06
Wyjście górą DASHA byłoby po przebiciu 0,013 BTC, wyjście dołem po spadku poniżej 0,011 BTC. Kurs spadł poniżej 0,011 ale wrócił w okolice 0,012, może to być fałszywe wybicie, trzeba jeszcze chwilę poczekać jak spadnie znowu poniżej 0,011 to po przebiciu kolejnego progu 0,01 mamy raczej posprzątane (czyt. spodziewane będą kolejne spadki przed odwróceniem trendu).Rumcajs pisze: Ale rozumiem że wyjście byłoby na przebiciu 0,012 wg tego wykresu ?
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty
prezes
- Weteran

Postautor: splawik21 » poniedziałek, 6 lipca 2015, 15:27
Chiny i ich gielda, ltc to przede wszytkim wieloryby z Chin, a jako ze gielda ich leci w dol ostro to uciekaja do znanych im kroptowalut - patrz btc i ltc...dasha malo tam jest lae wszystko ma swoj czas.Rumcajs pisze:Sory już zapomniałem o tym
A pytałem z ciekawosci akurat o Dasha czemu nie rośnie jak LTC, nie bede kupował bo mam go już troche a ltc mniej bo sprzedałem niestety jak potrzebowałem cos innego kupic. Bo dziwi mnie troche że wszyscy twierdzą że dash jest lepszy od ltc a jak zaczeły sie wzrosty to on sobie został w miejscu
Ja nie umiem robić takich trójkątów nie widze ich po prostu
Ale rozumiem że wyjście byłoby na przebiciu 0,012 wg tego wykresu ?
Tylko ze teraz jak BTC zaczął rosnąć to jak dash nie ruszy ostro to nie dogoni nigdy tego progu 0,12 bo dash stoi cenowo w miejscu a btc wzrasta wlasnie.
Dash Core Group Member
splawik21
- Weteran

Postautor: Rumcajs » poniedziałek, 6 lipca 2015, 18:31
ale fakt oni ltc bawia sie od lat a dark teraz dash mogl im po prostu nie przypasc do gustu i za mało go znaja.
Rumcajs
- Weteran
- Reputacja: 88
Postautor: grzem » czwartek, 9 lipca 2015, 10:10
grzem
- Weteran
- Reputacja: 2063

Postautor: __kot__ » czwartek, 9 lipca 2015, 10:17
Słuszna droga

A co Ciebie do tego skłania
__kot__
- Weteran
- Reputacja: 88
Postautor: grzem » czwartek, 9 lipca 2015, 10:18
Trudno kupić większą ilość DASHA.
grzem
- Weteran
- Reputacja: 2063

Postautor: __kot__ » czwartek, 9 lipca 2015, 10:27

__kot__
- Weteran

Postautor: Rumcajs » czwartek, 9 lipca 2015, 17:26
Bo jak wylacze to masternod nie pracuje tak ?
I tanszy jest wynajety serwer bo chodzacy w domu komp 24/7 to wiecej zje pradu niz zysk z tego mn ?
Nigdy nie stawialem mn pytam z ciekawosci tylko.
Rumcajs
- Weteran
- Reputacja: 969
Postautor: pm7 » czwartek, 9 lipca 2015, 17:50
Ale nie to jest powodem dla którego większość nie stawia masternode'a w domu. Większość nie ma stałego IP, a kod Dasha sobie nie radzi ze zmianami IP masternode'a.
Są komputery, które zużywają bardzo mało prądu (choćby Raspberry Pi - coś koło 2zł miesięcznie?)
pm7
- Weteran

Postautor: Rumcajs » czwartek, 9 lipca 2015, 18:25
Ten komp to jakis laptop czy co bo jie slyszalem nigdy tej marki, on jest z windowsem w ogole czy z jakim systemem.
Rumcajs
-
Strona 38 z 233
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40