"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1038
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: "DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: splawik21 » wtorek, 30 czerwca 2015, 23:32

bioly pisze:DOGE zostało zdjęte z bitmarketu. A o DASH na polskich giełdach też kiedyś myślałem, dobry pomysł :)
Poki co informacja zostala poslana dalej do wlasciwej osoby przez jednego z pracownikow. Nie ukrywam ze cieszylbym sie gdybysmy mogli stowrzyc obroty na polskim kantorze.

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » środa, 1 lipca 2015, 16:29

Jedna osoba nic tu nie zmieni. Ale jak maila wysle 20 osob...

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: GetBitCoin_pl » środa, 1 lipca 2015, 17:04

Żeby te 20 osób jeszcze chciało handlować :D
Zobacz na obroty LTC na BTC-e a teraz zobacz np. na Bitmarket. Jak wprowadzą Dasha to będzie ich najpłytszy rynek :P Z drugiej strony wcześniej nie robili problemów z wprowadzeniem PPC i DODGE tyle, że te waluty są już zapomniane. Szczerze to Dodge chyba bardziej był rozpoznawany niż Dash dzisiaj.
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » środa, 1 lipca 2015, 17:28

Cenowo jeszcze niedawno dash byl drozszy od ltc wiec jakby byla nawet ta trujka na gieldzie czyli btc,ltc i dark to mogloby byc fajnie.
Tez zawsze malo ltc mi tam bylo ale ostatnio vol dzienny ltc 1200+ byl milym zaskoczeniem, moze dash z czasem by zaistnial tam tez.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » czwartek, 2 lipca 2015, 00:30

Rumcajs pisze:Cenowo jeszcze niedawno dash byl drozszy od ltc wiec jakby byla nawet ta trujka na gieldzie czyli btc,ltc i dark to mogloby byc fajnie.
Tez zawsze malo ltc mi tam bylo ale ostatnio vol dzienny ltc 1200+ byl milym zaskoczeniem, moze dash z czasem by zaistnial tam tez.
Prawda jest taka ze przez masternody i ich dochody pasywne sporo monet z obiegu wyszlo wiec volumen na kantorach jestnizszy niz monety ktora nie ma takich opcji.

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » czwartek, 2 lipca 2015, 11:50

GetBitCoin_pl pisze:Żeby te 20 osób jeszcze chciało handlować :D
Zobacz na obroty LTC na BTC-e a teraz zobacz np. na Bitmarket. Jak wprowadzą Dasha to będzie ich najpłytszy rynek :P Z drugiej strony wcześniej nie robili problemów z wprowadzeniem PPC i DODGE tyle, że te waluty są już zapomniane. Szczerze to Dodge chyba bardziej był rozpoznawany niż Dash dzisiaj.
Nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Przykro mi to napisać ale właściciele polskich giełd krypto to banda cebularzy. (nienawidzę tego określenia bo jest bardzo nadużywane w wielu miejscach, ale w tym wypadku jest całkowicie uzasadnione)
Po upadku Goxa, Bitcurex miał dużą szansę stać się jedną z głównych giełd światowych. Mógł zostać bez wielkich nakładów takim dzisiejszym Krakenem albo nawet Bitstampem. Pisałem do nich z sugestią, żeby nie przespali swojego czasu, ale to było jak grochem o ścianę. Nie znam tych ludzi ale wiem, że ambicji to wiele nie mają.
Bitmarket jest pewnie nieco lepszy ale podchodząc w ten sposób jak napisałeś też daleko nie zajdą.
Po to by zapewnić obroty(albo chociaż sprawdzić głębokość rynku) powinni wprowadzić parę np DASH/BTC od początku ze swapami (czyli możliwością krótkiej sprzedaży) i umożliwić handel bez prowizji (lub z jakąś minimalną np 0.1% w obie strony) W ten sposób można, po pierwsze: łatwo sprawdzić głębokość rynku, po drugie: rozwijać się dosyć łagodnie i bez wielkich inwestycji. NAPRAWDĘ NIE ROZUMIEM DLACZEGO NIKT Z TEGO PROSTEGO I TANIEGO SPOSOBU NIE KORZYSTA.
Ten prosty sposób zastosował np Bitfinex przy okazji wprowadzenia DASHA. Wystarczy rzucić okiem, żeby się przekonać, że to był dobry pomysł.
Oczywiście skorzystać z tego mogą tylko istniejące już giełdy, które mają już jakąś markę na rynku.
Jest jeszcze jeden dosyć oczywisty argument dla tego sposobu rozwoju. Jeśli rynek będzie rósł (to proste założenie bez którego nie ma w ogóle sensu brać się za biznes z giełdą krypto) to nieuchronnie wzrośnie presja konkurencji i będą musiały spaść prowizje, więc taka (dziś bardzo niska) prowizja 0.1% może za rok stać się normą.
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » piątek, 3 lipca 2015, 00:21

zbiges pisze:
GetBitCoin_pl pisze:Żeby te 20 osób jeszcze chciało handlować :D
Nie zgadzam się z Twoim zdaniem. Przykro mi to napisać ale właściciele polskich giełd krypto to banda cebularzy. (nienawidzę tego określenia bo jest bardzo nadużywane w wielu miejscach, ale w tym wypadku jest całkowicie uzasadnione)
Po upadku Goxa, Bitcurex miał dużą szansę stać się jedną z głównych giełd światowych. Mógł zostać bez wielkich nakładów takim dzisiejszym Krakenem albo nawet Bitstampem. Pisałem do nich z sugestią, żeby nie przespali swojego czasu, ale to było jak grochem o ścianę. Nie znam tych ludzi ale wiem, że ambicji to wiele nie mają.
Bitmarket jest pewnie nieco lepszy ale podchodząc w ten sposób jak napisałeś też daleko nie zajdą.
Po to by zapewnić obroty(albo chociaż sprawdzić głębokość rynku) powinni wprowadzić parę np DASH/BTC od początku ze swapami (czyli możliwością krótkiej sprzedaży) i umożliwić handel bez prowizji (lub z jakąś minimalną np 0.1% w obie strony) W ten sposób można, po pierwsze: łatwo sprawdzić głębokość rynku, po drugie: rozwijać się dosyć łagodnie i bez wielkich inwestycji. NAPRAWDĘ NIE ROZUMIEM DLACZEGO NIKT Z TEGO PROSTEGO I TANIEGO SPOSOBU NIE KORZYSTA.
Ten prosty sposób zastosował np Bitfinex przy okazji wprowadzenia DASHA. Wystarczy rzucić okiem, żeby się przekonać, że to był dobry pomysł.
Oczywiście skorzystać z tego mogą tylko istniejące już giełdy, które mają już jakąś markę na rynku.
Jest jeszcze jeden dosyć oczywisty argument dla tego sposobu rozwoju. Jeśli rynek będzie rósł (to proste założenie bez którego nie ma w ogóle sensu brać się za biznes z giełdą krypto) to nieuchronnie wzrośnie presja konkurencji i będą musiały spaść prowizje, więc taka (dziś bardzo niska) prowizja 0.1% może za rok stać się normą.
Zbiges zgodze sie z Toba.
0,1% w obie strony to nie duzo ale jesli obroty byly by mile to i kantor bylby zadowolony.
Na Bitfinexie sam startowalem z monetami swoimi, na poczatku nie wiele bylo tam obrotow, prawie wcale, gdy ktos kupowal 20 monet ruszal rynkiem o kilka % :D, volumen zaden prawie, zerknij teraz, jest lepiej, nie az tak jak na cryptsy ale zawsze lepiej... zmienilo sie sporo, dostosowuja sie, naturalnie crypty ma najwieksze poki co, ale obstawiam bitfinexa jako ze z crypty wychodza rozne jaja :)
Miec polska gielde w dash/pln lub dash/btc to bedzie dobry ruch dla pierwszego na rynku, zazwyczaj ten pierwszy odnosi z tego powodu wieksze korzysci.... patrz btc vs alty ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 5 lipca 2015, 21:46

Czemu jak właśnie BTC + LTC ruszyło do góry to dark właściwie nie drgnął a nawet lekko spadł ?
Jest po 3,05$ i nie rosnie a ltc juz go sporo przegonilo cenowo.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » niedziela, 5 lipca 2015, 21:53

@Rumcajs odpowiedziałem na to pytanie już wcześniej a tak w skrócie dash nie jest skorelowany z BTC a poza tym prawdopodobnie wyszedł z trójką lub z ostatniego trendu bocznego dołem, choć była ostatnio walka o powrót ale chyba nieudana:
https://forum.bitcoin.pl/post226625.html#p226625

Pisałem Ci wcześniej, że zanim kupisz to żebyś poczekał na rozwiązanie tego trójkąta.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 5 lipca 2015, 22:04

Sory już zapomniałem o tym :)
A pytałem z ciekawosci akurat o Dasha czemu nie rośnie jak LTC, nie bede kupował bo mam go już troche a ltc mniej bo sprzedałem niestety jak potrzebowałem cos innego kupic. Bo dziwi mnie troche że wszyscy twierdzą że dash jest lepszy od ltc a jak zaczeły sie wzrosty to on sobie został w miejscu :P
Ja nie umiem robić takich trójkątów nie widze ich po prostu :)
Ale rozumiem że wyjście byłoby na przebiciu 0,012 wg tego wykresu ?
Tylko ze teraz jak BTC zaczął rosnąć to jak dash nie ruszy ostro to nie dogoni nigdy tego progu 0,12 bo dash stoi cenowo w miejscu a btc wzrasta wlasnie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » niedziela, 5 lipca 2015, 22:06

Rumcajs pisze: Ale rozumiem że wyjście byłoby na przebiciu 0,012 wg tego wykresu ?
Wyjście górą DASHA byłoby po przebiciu 0,013 BTC, wyjście dołem po spadku poniżej 0,011 BTC. Kurs spadł poniżej 0,011 ale wrócił w okolice 0,012, może to być fałszywe wybicie, trzeba jeszcze chwilę poczekać jak spadnie znowu poniżej 0,011 to po przebiciu kolejnego progu 0,01 mamy raczej posprzątane (czyt. spodziewane będą kolejne spadki przed odwróceniem trendu).
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: splawik21 » poniedziałek, 6 lipca 2015, 15:27

Rumcajs pisze:Sory już zapomniałem o tym :)
A pytałem z ciekawosci akurat o Dasha czemu nie rośnie jak LTC, nie bede kupował bo mam go już troche a ltc mniej bo sprzedałem niestety jak potrzebowałem cos innego kupic. Bo dziwi mnie troche że wszyscy twierdzą że dash jest lepszy od ltc a jak zaczeły sie wzrosty to on sobie został w miejscu :P
Ja nie umiem robić takich trójkątów nie widze ich po prostu :)
Ale rozumiem że wyjście byłoby na przebiciu 0,012 wg tego wykresu ?
Tylko ze teraz jak BTC zaczął rosnąć to jak dash nie ruszy ostro to nie dogoni nigdy tego progu 0,12 bo dash stoi cenowo w miejscu a btc wzrasta wlasnie.
Chiny i ich gielda, ltc to przede wszytkim wieloryby z Chin, a jako ze gielda ich leci w dol ostro to uciekaja do znanych im kroptowalut - patrz btc i ltc...dasha malo tam jest lae wszystko ma swoj czas.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » poniedziałek, 6 lipca 2015, 18:31

Tak slyszałem o załamaniu ich giełdy ale myslałem ze moze jeszcze cos jest poza tym z dashem ze nie dołączył do wielkiej trójki.
ale fakt oni ltc bawia sie od lat a dark teraz dash mogl im po prostu nie przypasc do gustu i za mało go znaja.

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » czwartek, 9 lipca 2015, 10:10

Zamieniam LTC na DASH w moim portfelu.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » czwartek, 9 lipca 2015, 10:17

@grzem
Słuszna droga :)
A co Ciebie do tego skłania

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » czwartek, 9 lipca 2015, 10:18

rajd LTC, ale i tak już mam więcej DASHA niż LTC.

Trudno kupić większą ilość DASHA.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » czwartek, 9 lipca 2015, 10:27

Dobre rzeczy zawsze trudno kupić ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 9 lipca 2015, 17:26

Te masternody dasha to sie zaklada na wynajetych serverach a nie domowych kompach ?
Bo jak wylacze to masternod nie pracuje tak ?
I tanszy jest wynajety serwer bo chodzacy w domu komp 24/7 to wiecej zje pradu niz zysk z tego mn ?
Nigdy nie stawialem mn pytam z ciekawosci tylko.

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » czwartek, 9 lipca 2015, 17:50

Oczywiście, że jak wyłączysz, to nie pracuje (w końcu, masternode'y dostają wynagrodzenie za świadczenie usług sieci, nie za zebranie 1k monet).
Ale nie to jest powodem dla którego większość nie stawia masternode'a w domu. Większość nie ma stałego IP, a kod Dasha sobie nie radzi ze zmianami IP masternode'a.
Są komputery, które zużywają bardzo mało prądu (choćby Raspberry Pi - coś koło 2zł miesięcznie?)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » czwartek, 9 lipca 2015, 18:25

Ja mam chyba stale ip z kablowki, jakbym kupil ten komputer malopradoserny co piszesz to byloby bezpieczniej i lepiej postawic na nim masternoda niz na jakims wynajetym ?
Ten komp to jakis laptop czy co bo jie slyszalem nigdy tej marki, on jest z windowsem w ogole czy z jakim systemem.

Wróć do „Dash”