"DASH" - WĄTEK SPEKULACYJNY, dyskusja na temat kursu, ceny, o cenie

Czy Dash wróci do top100 w coinmarketcap do końca 2024 roku?

Czas głosowania minął czwartek, 28 listopada 2024, 21:33

TAK
1
6%
NIE
15
94%

Liczba głosów: 16
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK SPEKULACYJNY

Postautor: baggins » poniedziałek, 13 marca 2017, 11:23

@Wymazywanie trafiłeś w sedno ja nie jestem graczem i "sklepy z hazardem" mnie nie interesują...
powiedzmy, że jestem krypto-fanem, który jest kolekcjonerem-inwestorem długoterminowym, moja praera to 2011 :D 2014 to już dla mnie czasy nowożytne :P
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 13 marca 2017, 11:27

@baggins, Poloniex to nie hazard, chyba, że ktoś nie ma pojęcia, wtedy wszystko co będzie robił na giełdzie, będzie dla niego hazardem. Poloniex to centrum współczesnego handlu altami, często na poważnych wolumenach. Jak nie nadążyłeś, to nie wiń, że gra poszła do przodu. :mrgreen:
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

Postautor: miso20 » poniedziałek, 13 marca 2017, 11:30

@baggins, jak chcesz zakupić pare Dash ("zakolekcjonować" na longterm) to wysyłasz tam bitki kupujesz i wypłacasz (weryfikacja niepotrzebna, dzienny limit wypłat to równowartość 2000$) - całość ci godizny nie zajmie mysle :P

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
2

Postautor: __kot__ » poniedziałek, 13 marca 2017, 11:34

AniaS pisze: Trzeba bylo mi wytlumaczyc, ze to intratna propozycja i zmusic mnie siłą...!!! ;-P
Lubisz zmuszanie siłą? 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: baggins » poniedziałek, 13 marca 2017, 11:39

@misio20 w przypadku Dasha obawiam się, że skończy się to kolekcjonowanie na bagholdowaniu ;)
podziękuję... kolekcjonuję tylko to w co wierzę, że jest jakąś nową wartością (technicznie patrząc), czyli w moim przypadku BTC i ETH, Dash to nowa wartość patrząc organizacyjnie/marketingowo - trochę jak Ripple którego nieco akurat bagholduję ;) więc zraziłem się do takich wynalazków
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » poniedziałek, 13 marca 2017, 12:08

baggins pisze: kolekcjonuję tylko to w co wierzę, że jest jakąś nową wartością (technicznie patrząc)
Zapraszam zatem do lektury i zgłębienia tematu: https://www.dash.org/evolution/

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
2

Postautor: miso20 » poniedziałek, 13 marca 2017, 12:11

@baggins, z tego co kojarzę to ripple jest banksterskie wiec dla mnie odpada totalnie :D. A o dashu polecam poczytać. Zwłaszcza o zwiększonej prywatności, obligatoryjnemu przeznaczaniu kasy na rozwój, pasywnym dochodzie z masteringowi, instant send i paru innych bajerach. Sporo osób uważa ze technicznie najlepszy altcoin, ale nie narzucam zdania :P. Zachęcam do poczytania po prostu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
1

Postautor: elemeleq » poniedziałek, 13 marca 2017, 12:30

http://cryptonews.pl/wysoka-cena-bitcoi ... orow-dash/

Tymczasem napisałem do BitBaya, czy wprowadzą DASHa, po czym dostałem odpowiedź o takiej oto treści:

"Nowe waluty będą wprowadzane już w tym roku wraz z wejściem nowej wersji naszej giełdy. Póki co nie możemy zdradzić więcej szczegółów, ale na pewno pojawią się wszystkie popularne kryptowaluty."

No to ja czekam z niecierpliwością ;)
Ostatnio zmieniony wtorek, 14 marca 2017, 11:17 przez elemeleq, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 13 marca 2017, 13:14

@elemeleq, Daj se siana z BB i altami... Jeszcze będziesz się dziwił jak ci co chcą przesyłać ETH na/z BB (i słyszą kłamstwo, że sieć ETH ma problemy) albo ci co mieli ETH w momencie forka i wielkie problemy bo pan Suszek nie chce dać ludziom ETC miesiącami...
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: baggins » poniedziałek, 13 marca 2017, 13:19

@miso20 ja to wszystko wiem i akurat POS, lub 10% (czy ile tam jest) na rozwój to dla mnie akurat minusy... nie przeczę, że dla devów i wcześniaków spekulantów to plus.... gigantyczna fake-kapitalizacja dzięki wycofaniu z faktycznego obiegu większości monet... strach pomyśleć co się będzie działo jak zacznie się ich opychanie jeden przez drugiego, bo w końcu ktoś powie pass
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
0

Postautor: elemeleq » poniedziałek, 13 marca 2017, 13:29

Wymazywanie pisze: @elemeleq, Daj se siana z BB i altami... Jeszcze będziesz się dziwił jak ci co chcą przesyłać ETH na/z BB (i słyszą kłamstwo, że sieć ETH ma problemy) albo ci co mieli ETH w momencie forka i wielkie problemy bo pan Suszek nie chce dać ludziom ETC miesiącami...
itirium mnie akurat w ogóle nie interesuje, ale wezmę to pod uwagę, bo coraz więcej z Was przestrzega przed BitBayem, a mnie jeszcze nie zawiódł.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
1

Postautor: Bit-els » poniedziałek, 13 marca 2017, 14:41

To jest genialne! Cytuję kolegę z wątku o cenie btc:

Ogolnie to szlak mnie trafia przez to wysokie fee. Pierwszy raz miałem okazje zapłacić BTC poza giełdom poprzez kupno głupiej gry na Steamie. Niestety przez wysokie fee rezygnowałem z tego środka płatniczego.
Można tylko sobie wyobrażać jak by kurs wyglądał w najbliższych czasie jak by BTC mógł być ,tym do tego czym został stworzony.

Jakby mi to wyjął z ust. W sensie, że chciałem takie przypuszczenie wyrazić.
Tylko dodam, że ten "trafiający szlak na fee w btc" spowoduje umożliwienie płacenia dashem przez Steema.

I tak będzie w całym necie. Dash za jakiś czas przejmie ogromną część płatności. A kurs to po prostu antycypuje.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: baggins » poniedziałek, 13 marca 2017, 14:46

spokojnie... wygląda na to, że temat zwiększenia bloku w Bitcoin rozwiąże się w przeciągu 2-3 tygodni max... BU+Cl już ponad 40% mocy - 2 tygodnie temu było ok. 20%
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 793
Reputacja postu: 
6

Postautor: jpktraders » poniedziałek, 13 marca 2017, 20:41

Dash ciągle rośnie. Wykres tygodniowy pokazuje nam jak bardzo silny jest trend wzrostowy.

Wykres tygodniowy

Na wykresie 30 minutowym widzimy jak cena wyszła z konsolidacji górą i bardzo nie wiele brakowało do jej testu, aby zająć pozycję długą.

Przełamaliśmy kolejne opory i ciężko jest określić gdzie teraz cena się może zatrzymać. W chwili obecnej cena ponownie znajduje się w konsolidacji zaznaczonej czarnym prostokątem. Wybicie góra i jej test ponownie da nam sygnał do kupna. W tak silnym trendzie wzrostowym radzimy ostrożnie podchodzić do sprzedaży

Początkujący
Reputacja: 148
Reputacja postu: 
2

Postautor: matheo » wtorek, 14 marca 2017, 19:26

Wiem, że jesteśmy już wysoko ale, moja wewnętrzna wróżka podpowiada mi, że czeka nas jeszcze jedna fala wzrostowa z kilku powodów.

1. od dwóch dni oscylujemy sobie w przedziale 0.06 - 0.0645 (wykres 1h) z dwoma szpilkami w dół które trwały 2h i cena wróciła w rejony powyżej 0.06 co świadczy o sile byków.

2. jesteśmy w II fali wzrostowej i odnoszę się tutaj do analogii na Monero gdzie bańka wyglądała podobnie jak na DASH a tam mieliśmy 3 fale wzrostowe i zakończenie bańki (wykres 1d)

3. jeszcze nigdy w crypto świecie nie widziałem aby po osiągnięciu pewnego poziomu cenowego gdy kurs rysuje płaski stół bez korekty i utrzymuje się tam kilka dni zakończył bańkę. Bańki zazwyczaj kończą się długą szpilą. Zawsze jak jest płasko jak na stole bez głębszej korekty szykuje się kolejny wystrzał a nie koniec bańki.

4. relacja bidów i asków po wczorajszym wytrzepaniu (przyznam się, że dałem się nabrać na zjazd i mój short na tym ucierpiał i w moment powrócił powyżej 0.06) jest już dużo lepsza i idzie w dobrą stronę. Oczywiście tutaj sytuacja może się zmienić z godziny na godzinę i minuty na minutę dlatego trzeba obserwować.

Sądzę, że zakres tego wybicia może dojść nawet w okolice 0.08 - 0.09
Najlepiej byłoby jakby kurs poczekał i poruszał się jeszcze w tych rejonach 0.06 - 0.0645 aby naprężyć sprężynę i zebrać siły na wystrzał.

Oceńcie sami. Z chęcią poznam również opinie innych o aktualnej sytuacji.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
1

Postautor: mecenas » wtorek, 14 marca 2017, 19:37

A moje zdanie jest takie:
- próby spekulacji na fundamentalnie silnym aktywie generującym wzrost są niepotrzebną szarpaniną.
Aktywa fundamentalnie dobre lepiej brać na LongTerm, aż do ewentualnego wyczerpania fundamentu.
Prawidłowo ujęte powyżej przez Bit-els:
Bit-els pisze: Dash za jakiś czas przejmie ogromną część płatności. A kurs to po prostu antycypuje.

Początkujący
Reputacja: 148
Reputacja postu: 
2

Postautor: matheo » wtorek, 14 marca 2017, 22:31

mecenas pisze: A moje zdanie jest takie:
- próby spekulacji na fundamentalnie silnym aktywie generującym wzrost są niepotrzebną szarpaniną.
Aktywa fundamentalnie dobre lepiej brać na LongTerm, aż do ewentualnego wyczerpania fundamentu.
Prawidłowo ujęte powyżej przez Bit-els:
Bit-els pisze: Dash za jakiś czas przejmie ogromną część płatności. A kurs to po prostu antycypuje.
Zgadzam się z Bit-elsem i też jestem po stronie DASHa. Męczy mnie czytanie o podzielonej społeczności BTC która nie może się dogadać od 3 lat. BTC ma duże kłopoty. Jeśli to Evolution będzie rzeczywiście działało tak jak powinno i da mi zajebisty user experience, dzięki któremu będę w końcu mógł używać krypto jako normalny zjadacz chleba to DASH już będzie dla mnie zwycięzcą bez względu na aktualną kapitalizację. Ta przyjdzie z czasem bo fundamenty spośród wszystkich krypto dookoła DASH ma potężne i dzięki nim będzie się rozwijać znacznie szybciej od BTC.

Co do spekulacji akurat ten wątek jest od tego więc wrzuciłem tylko swoje 3 grosze co do tego jak to widzę w shortterm.

Wybicie o którym pisałem już się zaczęło - nie wiem czy nie za szybko bo sprężyna mogła się jeszcze nie wystarczająco naprężyć - zobaczymy do ilu dojdzie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
0

Postautor: mecenas » wtorek, 14 marca 2017, 22:38

matheo pisze: fundamenty spośród wszystkich krypto dookoła DASH ma potężne
Na to wygląda.
Co do spekulacji metodą uznaniową (rysunki, figurki, kreski) to mam swoje wypracowane sceptyczne zdanie. Gdyby były narzędzia umożliwiające podpięcie kursu w czasie rzeczywistym do maszynek typu Amibroker np., to można by budować strategie skutecznej statystycznie spekulacji. A tak "na oko" to lepiej se darować, szkoda na prowizje i szkoda czasu... wynik pójdzie w/g rozkładu normalnego i fajerwerków nie będzie. Ale jak ktoś lubi albo musi (jest uzależniony) lub chce udowadniać sobie własną rację no to zabronić nie można ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 14 marca 2017, 22:44

Ktoś śledzi dokładnie dt Dasha a zwłaszcza jak lending się zmienia?
Możliwe, że duża część ostatnich wyskoków to wyciskanie shortów (short squeeze). Jak jest ich trochę a bańka dalej leci to są paliwem do kolejnych poziomów - jestem niemal pewny, że na ETH w 2016 tak było. ;)
Po ETH (i w sumie ETC)i XMR Dash stał się trzecią maskotką poloniexa, pewnie giełda też ma wiele do czynienia z jego wzrostami. :)

Dodano po 2 minutach 58 sekundach:
mecenas pisze: - próby spekulacji na fundamentalnie silnym aktywie generującym wzrost są niepotrzebną szarpaniną.
Zależy od tego jak kto gra. Jednemu się to opłaca, innemu nie, ale nie ma co generalizować.

Gaduła
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
1

Postautor: AniaS » wtorek, 14 marca 2017, 23:08

Wraz ze Spławikiem na początku roku obstawialiśmy około 100$ na koniec roku 2017, ale widząc co się dzieje nie zdziwi mnie ok. 1000$ za Dash na koniec roku. Gratulacje Milionerzy!! ;-)

Kot, jeśli dar perswazji nie pomaga, a wiesz na pewno , ze coś jest dla kogoś dobre to użycie siły w dobrych intencjach nie jest niczym złym!! :-))

Pozdrawiam wszystkich Sympatyków Dash!! :-)

Wróć do „Dash”