"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: ekonokomik » środa, 1 marca 2017, 10:55

czyli "to the Moon"? następca BTC? to samo słyszałem kiedyś o ETH a wcześniej o Doge i Dark chyba i... :)

Z kresek wynika, że Dash osiągnie za chwilę szczyt obecnych wzrostów (0.035, może ciut wyżej na euforii).
Ja niestety pozbyłem się go dawno temu nie wierząc w obecne, trzecie powtórzenie tego samego schematu (patrząc na wykres od grudnia 2016).

Weteran
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Maggix » środa, 1 marca 2017, 11:02

Dash to nie btc gdzie rządzi chaos i Chinczyki z ich tysiacami asic'ow.
Dash posiada kapital na rozwoj generowany podczas kopania 10% z wydobytych monet idzie na ten cel , masternody i możliwość glosowania jakiej nie posiada bitcoin.
Mam duża nadzieje ze dash osiagnie 100-200 usd w przeciagu 2 moze 3 lat.

Ekonomik
Kto jak kto ale Ty powinieneś wiedzieć że ETH nie nadaje się technologicznie na następcę btc
Dash owszem mógłby dać radę.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: miso20 » środa, 1 marca 2017, 11:06

@ekonokomik, darkcoin to właśnie Dash, zmienili nazwę

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: baggins » środa, 1 marca 2017, 11:27

Dash ma zdaje się liczny team devów, którzy niewątpliwie ciężko pracowali na jego sukces... zabawa może się skończyć gwałtownie się jak któryś zacznie rozładunek
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: grzem » środa, 1 marca 2017, 11:34

baggins pisze:... jeśli Dash osiągnie podobny sukces to spotka się z identycznymi problemami
baggins pisze: ... zabawa może się skończyć gwałtownie się jak któryś zacznie rozładunek
Głębia Twoich przemyśleń z pewnością paraliżuje adwersarzy, mnie zatkało.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: baggins » środa, 1 marca 2017, 11:35

grzem pisze: Głebia Twoich przemyśleń z pewnością paraliżuje adwersarzy, mnie zatkało.
szkoda, że nieskutecznie...
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
1

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Bit-els » środa, 1 marca 2017, 12:10

Zastosujemy starą, sprawdzoną metodę kiedy nadejdzie korekta?
W btc wskaźnikiem było ogólne poruszenie, gorączka w wątku o cenie i kilku lub nawet kilkunastokrotny wzrost obserwujących forum.
W dla btc tak powyżej 300 to był sygnał. W sumie w jedną i drugą stronę. Chodzi o przesilenie trwającego trendu.

Teraz wątek o dashu czyta 6 osób.

Ale oczywiście 350 % w relacji do btc czy grubo ponad 300% do $ robi swoje. No i pionowa praktycznie krecha w d1. Od stycznia licząc.

Dodano po 28 minutach 39 sekundach:
Ktoś parę stron wcześniej sugerował, że dash zachowuje się jak btc na początku 2013 r.
I poziom cenowy z jakiego ruszył na początku roku i wykres jest rzeczywiście podobny.
Wtedy na btc też w okolicach 50 $ przyszła większa korakta.
Wówczas btc był praktycznie jedyną krypto walutą. Teraz dash musi walczyć o kapitał z innymi projektami. Ale też otoczenie jest nieporównywalne. Coraz większa mainstreamowa kasa krąży wokół krypto.

Pionowa ściana plus ponad 300 % wzrost i możliwość strzału w górę na btc w związku z ETF sugeruje nadejście korekty. Tak to widzę.

A fundamenty dash ma na kapitalizację rzędu 1 mld $ spokojnie.

Weteran
Reputacja postu: 
1

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: miso20 » środa, 1 marca 2017, 12:12

@Bit-els, chodzi ci o mnie?

https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 60#p296562

Na wykresie przedstawiłem banie bitka z 2011, tę pierwszą :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
1

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 12:44

@miso20, Większość baniek w longterm na crypto to duża szpila w górę, zjazd i bulltrap a potem 2 lub 3 wygaszające się sekwencje z pojedynczymi wybiciami i potem długimi downtrendami, coraz słabszymi, aż do kolejnego wybicia. To nie żadna magia. Psychologia graczy działa podobnie. Można praktycznie każdy wykres alta, który miał wolumen porównać do BTC, tu nie ma nigdzie magii, niewiele z tego wynika, tyle tylko, że jest podobnie. :mrgreen:
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Bit-els » środa, 1 marca 2017, 13:36

Dash nie traci impetu :-)
Razem z bitem prze do góry. W stosunku do $

@Wymazywanie. Dash to nie shitcoin pompiasty. Poważny projekt.
A wobec klinczu blokowego w btc idealny środek płatności.
Fee rzędu 5 gr, że przypomnę

Weteran
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: miso20 » środa, 1 marca 2017, 13:53

@Wymazywanie, otóż to co napisał bitels. Zresztą skoro to taka żadna magia to narysuj jak będzie :D
Zaznaczam podobieństwa, bo uważam, że DASH będzie poważna i liczącą się kryptowalutą, a zatem jest duża szansa, że przejdzie podobną drogę co bitcoin

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 14:06

@Bit-els, @miso20, Nie rozumiem Waszych uwag, ja nie piszę o Dash, ale o tym jak podobne są wykresy longterm dużych crypto.
Bit-els pisze: @Wymazywanie. Dash to nie shitcoin pompiasty. Poważny projekt.
A wobec klinczu blokowego w btc idealny środek płatności.
Ja wiem doskonale czym jest Dash. :mrgreen: Ja daytradowałem dość dużo DRK na samym początku jak powstał, gdzieś na początku 2014 i całą drogę potem, po zmianie na Dash mniej.

Łączenie Dash z "klinczem blokowym BTC" to euforia. ;) Większość walut spełnia warunki niezapchanej szybkiej sieci, więc nie sądzę, by był to powód wzrostu Dash, to naiwne. Sekretem Dash były zawsze 2 sprawy:

-stały rozwój i dużo pracy, dużo ciekawych rozwiązań, duża infrastruktura
-masternody
a) jako inwestycja longterm
b) jako ograniczenie podaży (dobry wpływ na wartość)

Dodano po 5 minutach 16 sekundach:
miso20 pisze: Zaznaczam podobieństwa, bo uważam, że DASH będzie poważna i liczącą się kryptowalutą, a zatem jest duża szansa, że przejdzie podobną drogę co bitcoin
Jak to "będzie"? Dash jest w topie od początku, z różnymi wahaniami, ale jest od ok. 3 lat zdecydowanie poważnym crypto. Nie stał się dziś przez wzrost... Nie rozumiem takiej euforii, sprawiacie trochę wrażenie, jakbyście się obudzili tydzień temu, ze jest Dash. ;) On jest od dawna.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: miso20 » środa, 1 marca 2017, 14:09

@Wymazywanie, nie zgodzę się z tobą, że są podobne, przykłady:

https://bitinfocharts.com/pl/comparison ... h.html#log

https://bitinfocharts.com/pl/comparison ... c.html#log
ten byłby podobny gdyby eltek ciągnął choć troche do góry a nie pozostawał na stałym poziomie

https://coinmarketcap.com/currencies/monero/
nie znalazłem log na szybko, ale patrząc na to też nie jest podobny w skali log long

https://bitinfocharts.com/pl/comparison ... c.html#log
stare zapomniane ppc i nmc

Nwm czy wszystkie z tych ważnych, ale jak ktoryś pominąłem to chętnie sprawdzę, czy też są podobne :D

Właśnie dlatego wkeiłem to porównanie, bo podobieństwo jest wręcz wykapane, bij i razi po oczach - przynajmniej mnie

Dyskutant
Reputacja: 33
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: silv7r » środa, 1 marca 2017, 14:12

Podstawowa wartość to że Dash przez cały czas miał liczbę transakcji na dzień 3 tys i NIE BYŁO WIDAĆ trendu wzrostowego a kurs wystrzelił. Więc albo jakaś duża firma zaakceptowała płatności w dash albo porostu to zwykła bańka napędzana się zapychaniem BTC.

PS: kibicuje też daschowi :mrgreen:

Weteran
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: miso20 » środa, 1 marca 2017, 14:16

Wymazywanie pisze:

Dodano po 5 minutach 16 sekundach:
miso20 pisze: Zaznaczam podobieństwa, bo uważam, że DASH będzie poważna i liczącą się kryptowalutą, a zatem jest duża szansa, że przejdzie podobną drogę co bitcoin
Jak to "będzie"? Dash jest w topie od początku, z różnymi wahaniami, ale jest od ok. 3 lat zdecydowanie poważnym crypto. Nie stał się dziś przez wzrost... Nie rozumiem takiej euforii, sprawiacie trochę wrażenie, jakbyście się obudzili tydzień temu, ze jest Dash. ;) On jest od dawna.

Napisałem będzie myśląc o powszechnym użytku i akceptacji na skale btc. Owszem jest bardzo liczącym się w świecie krypto, ale miałem tu na myśli mainstream

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 14:43

@miso20, Chodzi mi o podobieństwo większości wykresów ze schematem bańka-bulltrap-2-3 "ramiona" downtrendu-odwrócenie trendu: http://i.imgur.com/PNFy0UK.jpg
W przypadku gorszych monet, nie wychodzą one łatwo z downtrendu, wręcz może być on rozwleczony jakby bez końca a projekt jest pół-martwy i nie ma za dużo nadziei. Masz rację, że znajdzie się dużo wykresów niepodobnych, ale także i te podobne. Ja, schemat jaki załączyłem, widzę nieprzerwanie na crypto, ale tylko niektóre alty robią potem większe bańki, XMR czy DASH są tego przykładem, a np. ETH czy LTC na razie nie.

Nie obraź się, ale robienie z Dash "nowego BTC" poprzez porównywanie kawałków wykresów... ...dla mnie to euforia. Ileż to już monet było "nowym" BTC? :mrgreen: Jak grzebie się w porównywaniu historycznych wykresów ZAWSZE znajdzie się podobieństwa w jakim się chce kierunku. A jak się rozciąga wykresy czy bierze kawałki z różnych skal czasowych, to już w ogóle. :)

Ps.
Taka uwaga ogólna, nie do Ciebie: owszem, Dash jest lepszy w wielu sprawach od BTC, tak jak i wiele, naprawdę wiele monet, ale jeśli ktoś by chciał w ten sposób "dowodzić" nowego BTC, to taka bardziej erystyka. Bo łatwo prowadzi do konkluzji-paradoksu, że w zasadzie to JUŻ mamy wiele "nowych, lepszych bitcoinów" a jakoś rynek ich nie wycenia lepiej niż BTC. :mrgreen: To paradoks, bo porównanie do "nowego BTC" służy zazwyczaj hypowaniu monety, podążania za wzrostem i przewidywaniem kolejnych i to argumentami, które już prowadzą do wniosku, że te "nowe BTC" już mamy, bo wiele monet jest lepszych od BTC. Tymczasem mają niższą kapitalizację. Więc jak to możliwe, że argumentuje się, że coś jest lepsze od BTC i że wzrośnie, a to JUŻ jest lepsze, a rynek tego nie wycenia? :) Dla mnie paradoks, ale wiadomo, że rynek nie musi wyceniać technicznych możliwości, to by była "centralizacja" wartości pod określone kryteria, a ona zależy od bardzo wielu czynników, których nie sposób ogarnąć.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1038
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: splawik21 » środa, 1 marca 2017, 18:48

Dobra chłopaki .... tu coś od Amandy.
Cosrodowy epizod i wystąpienie z Anarchapulco.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 19:04

Zobaczcie co Dev LTC o Dashu napisał:

Hehe i choć z instamined to w 100% prawda, to trochę dziwaczny ton, zważywszy, że Dash w dowolnych kilka miesięcy miał znacznie więcej wdrożonych pomysłów niż LTC przez cały żywot.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1038
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: splawik21 » środa, 1 marca 2017, 19:14

Weteran
Reputacja: 775
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: redbog » środa, 1 marca 2017, 19:35

Wymazywanie pisze: Hehe i choć z instamined to w 100% prawda, to trochę dziwaczny ton, zważywszy, że Dash w dowolnych kilka miesięcy miał znacznie więcej wdrożonych pomysłów niż LTC przez cały żywot.
@splawik21, @kot Jak to było z tym instamined? Czemu ta sprawa jest tak jakby przemilczana wyłóżcie wszystkie karty na stół i tyle. Kto sie wystraszy to sprzeda i odejdzie a kto zostanie to będzie świadomy że ktoś tam z twórców ma sporo dashy za darmochę i pogodzi sie z tym faktem.

Wróć do „Dash”