"DASH" - WĄTEK SPEKULACYJNY, dyskusja na temat kursu, ceny, o cenie

Czy Dash wróci do top100 w coinmarketcap do końca 2024 roku?

Czas głosowania minął czwartek, 28 listopada 2024, 21:33

TAK
1
6%
NIE
15
94%

Liczba głosów: 16
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK SPEKULACYJNY

Postautor: wamak » piątek, 2 sierpnia 2019, 20:17

Kurs do USD/USDT też nie wygląda dobrze. BTC, LTC, BCH i ETH mają większy wzrost od zimowego dołka. To pokazuje, że DASH na bańce 2017 był bardziej przewartościowany, niż waluty, które wymieniłem w poprzednim zdaniu.
Sam kurs bardziej pasuje do shitcoina, dlatego próbuję dociekać, co takiego poszło nie tak. Nadal uważam, że to jest duża podaż.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
1

Postautor: __kot__ » sobota, 3 sierpnia 2019, 00:28

mecenas pisze: piątek, 2 sierpnia 2019, 08:13Tragiczna. Czekamy na spowiedź z tożsamości przed bitomatem.
To też już jest. Miesiąc temu próbowałem zamienić BTC na fiat w Nowym Jorku. Poległem.
Potrzebna była osoba z US, która przejdzie pełen proces weryfikacji dokumentu i tożsamości. Rewolucja qwa....
Ostatnio zmieniony sobota, 3 sierpnia 2019, 07:19 przez __kot__, łącznie zmieniany 3 razy.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » sobota, 3 sierpnia 2019, 07:09

@__kot__ ale to nie wina kryptorewolucji tylko siły państwa. Nie wiadomo czy kiedykolwiek uda się ją złamać.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » sobota, 3 sierpnia 2019, 07:11

Hmm... Być może rewolucja zjada własny ogon w pogoni za łatwym zyskiem.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
1

Postautor: Bit-els » sobota, 3 sierpnia 2019, 07:16

Ale zysk chyba nie ma tu nic do rzeczy. Państwo nie godzi się na niezależny obrót gospodarczy, finansowy, niezależną wymianę informacji. Jedne robią to zdecydowanie, inne łagodnie.
Wymiana pokoleń, marsz przez instytucje, to jest droga. Oczywiście odpowiednie narzędzia jak szyfrowanie, bitcoin są potrzebne

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: Nick_z_blendem » wtorek, 6 sierpnia 2019, 10:09

Gdzie się zatrzymamy, dokąd dążymy? (DASH/BTC) :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
0

Postautor: mecenas » wtorek, 6 sierpnia 2019, 10:17

Nick_z_blendem pisze: wtorek, 6 sierpnia 2019, 10:09Gdzie się zatrzymamy, dokąd dążymy? (DASH/BTC)

Tego oczywiście nikt NIE WIE.
Przyszłość pozostaje zakryta, choć pewne rzeczy i zjawiska można prognozować (np. to, że jutro też będzie dzień... albo, że Morze Bałtyckie nadal będzie falować...)

Moim zdaniem jedziemy do dolnej zielonej bandy, ale czy tam dojedziemy to już pozostaje niestety zakryte przed nami:

Obrazek
:arrow: Zdecentralizowane kontrakty: https://bchbull.com
:arrow: Zdecentralizowany stablecoin: https://www.moria.money/v1
:arrow: Zdecentralizowany stablecoin: https://parityusd.com/

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » wtorek, 6 sierpnia 2019, 10:48

rekordem historycznym były max 4 świece miesięczne spadkowe w rzędzie. Z wykresu powyżej wynika że od połowy 2018 , czyli juz ok rok para dash-btc spada właściwie bez odreagowania, w ciągu roku była tylko jedna jednoświecowa korekta wybijająca się poza uporządkowany szereg spadków (w skali miesięcznej).
Dla mnie jest to ogromne zaskoczenie , nie sądziłem że dash kiedykolwiek będzie wyceniany wg stawek z 2014r i w zwiazku z tym poniosłem ogromne straty :(

Dodano po 5 minutach 47 sekundach:
@mecenas świece inicjujące notowania dasha(nikła kapitalizacja nikły obrót a duża rozpietość ceny) zniekształciły mocno w/w wykres - rysowanie na ich podstawie kanału to jest już mocna fantazja rysownika .
Wsparcia poziomego należy szukac w okolicach 0.006

Dash 0.008xxxBTC na bitfinex :cry:
Ostatnio zmieniony wtorek, 6 sierpnia 2019, 11:12 przez koparki, łącznie zmieniany 2 razy.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: mecenas » wtorek, 6 sierpnia 2019, 10:55

koparki pisze: wtorek, 6 sierpnia 2019, 10:42Dla mnie jest to ogromne zaskoczenie że dash kiedykolwiek będzie wyceniany wg stawek z 2014r i w zwiazku z tym poniosłem ogromne straty

Współczuję. Ja nie definiuję na razie strat, bo nie zakończyłem procesu akumulacji (alokacji portfela).
Do dolnej bandy jestem przygotowany na skup, ale jeśli spadnie jeszcze niżej, to zabraknie mi kapitału na akumulację. W skali lat plan powinien wypalić, ale ten trend spadkowy do bita jest tak silny, że zaczyna mnie pomału zadziwiać i przerażać jednocześnie...

Dodano po 59 sekundach:
koparki pisze: wtorek, 6 sierpnia 2019, 10:48świece inicjujące notowania dasha(nikła kapitalizacja nikły obrót a duża rozpietość ceny) zniekształciły mocno w/w wykres - rysowanie na ich podstawie kanału to jest już mocna fantazja rysownika .

Tak wiem i zgadzam się, powinny zostać zlekceważone, pominięte.
Ale fantazji mi nie brakuje i trzeba się pocieszać nawet tym, co być może wirtualne tylko jest... ;)

Dodano po 6 minutach 15 sekundach:
@koparki
Dolna linia kanału wynika też trochę z wysokości kanału przebitego w dół. Jakoś tak wyszło, że mniej więcej wszystko się zgadza. Nie za bardzo wierzę w takie wróżby kanałowe, ale lepsze to niż nic.

Wygadany
Reputacja: 135
Reputacja postu: 
1

Postautor: TypowyFacet » sobota, 10 sierpnia 2019, 12:34

Ciekawe dzidy były ostatnio na krakenie. Dziwnie to wygląda, szczególnie że nie ma tam dźwigni na tej parze.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » sobota, 10 sierpnia 2019, 12:41

oj jak mi brakuje takich dzid na bitfinex, wszystkie by się ładnie załapały ;)
---

Wygadany
Reputacja: 135
Reputacja postu: 
0

Postautor: TypowyFacet » sobota, 10 sierpnia 2019, 12:43

@koparki ja po trzeciej dzidzie, ustawiłem order 0.12, ale doszło tylko do 0.11. Czekam dalej, może coś wpadnie.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » sobota, 10 sierpnia 2019, 13:03

ja się na bitfinex dla przykładu obawiam odwrotnej dzidy bo tam są dźwignie. Ale dzięki za info, bo taki skup z rynku może oznaczać że "ktos cos wie"

Dodano po 17 minutach 40 sekundach:
jedyne co przychodzi mi do głowy to włączenie Dash-a do Coinbase to byłaby nobilitacja:
https://www.coingecko.com/pl/gie%C5%82dy
druga sprawa to Evolution ale nie obserwuję kiedy będzie wreszcie to wydarzenie.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
1

Postautor: Wymazywanie » sobota, 10 sierpnia 2019, 13:18

@TypowyFacet To piki ze skal 1min. Na https://cryptowat.ch/markets/kraken/dash/btc/5m mogę do 5min skali objąć ten czas i wygląda jak zakupy jednej osoby po cenie marketowej. Na TV na szczęście schodzę do 1min i wygląda na market buy w jednej chwili:

Obrazek

Dodano po 2 minutach 2 sekundach:
koparki pisze: sobota, 10 sierpnia 2019, 13:03"ktos cos wie"
Jedyne co na pewno wie, to jak kupić po zawyżonej cenie coina. :P
Takie piki często nic nie znaczą i oznaczają napalonego leszcza z kasą, błąd bota, błąd wykresu, shakowanie konta a przy lewarach likwidacje i manipulacje.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » sobota, 10 sierpnia 2019, 13:26

ktoś kupuje masternody albo jakiś insider kupił pod newsa albo jest to zwykły leszcz. W parze do dolara dash stoi na skraju wsparcia, uderzał to wsparcie juz zbyt często i zbyt często gaszone były wzrosty. Nadal jest niechcianym brzydkim kaczątkiem , zagrożonym delistingiem w mentalności inwestorów, wejście na coinbase uspokoiłoby inwestorów. Dla odmiany Monero zachowuje się wzorowo choć wiadomo że na coinbase nigdy nie zawita. Z monero sprawa jest jasna , jest anonowym SoV i będzie miał wsparcie każdego DEXa . Dash w razie delistingu też mógłby miec wsparcie dex-ów ale po co komu taki anon który jest w partnerstwie z firma scoringową. Prawdopodobieństwo delistingu dasha oceniam jako niskie ale póki ekipa Dash nie przekona ustawodawcy Japońskiego to łatka anona obowiązuje
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: __kot__ » sobota, 10 sierpnia 2019, 13:33

@koparki
Piszesz już to samo od jakiegoś czasu i jest to po prostu suma wszystkich Twoich strachów. Żadnych delistów nie było, choć o nich wciąż wspominasz, i z dużym prawdopodobieństwem mogę napisać, iż nie będzie. Japonia to jedyny przypadek ale i ten rozwiążemy.

Ja raczej widzę to tak, że po prostu Bitcoinem jest teraz łatwiej spekulować ze względu na dużą obecność w mediach. Reszta krypto praktycznie nie istnieje w mediach. A media od dawna napędzają biznes i kształtują opinie.

EDIT:
Nawet w przypadku Japonii (na tyle, na ile się orientuję) Dash nie był nigdzie delistowany a umieszczony na "czarnej liście" kryptowalut, które obsługują prywatność i nie są dozwolone przez lokalnego regulatora.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » sobota, 10 sierpnia 2019, 14:01

@__kot__ tak to wyglada wg dyskusji na Waszym forum:
https://www.dash.org/forum/threads/the- ... pan.31816/

Miej na uwadze że regulatorzy trzymaja się za ręce z drukarzami, każdy pretekst jest dobry aby wygasić jakiegoś blockchaina.
Jak macie wpływ to walczcie z łatką anona i starajcie się o akceptację Coinbase.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » sobota, 10 sierpnia 2019, 17:35

Niech zgadnę - masz longa na parze Dash/Btc, prawda?
Pytam bez jakiejkolwiek złośliwości.

Weteran
Reputacja: 775
Reputacja postu: 
0

Postautor: redbog » sobota, 10 sierpnia 2019, 18:24

@koparki @__kot__ Takiego longa w odniesieniu do btc to chyba każdy posiadacz altcoinów ma w pewnym sensie otwartego. Jeśli na dash lub innym alcie zyska tyle samo lub najgorszym przypadku jeszcze mniej niz na trzymaniu bitcoina to w sumie po co trzymać alty? W takim przypadku już lepiej trzymać bitcoiny a alty jeśli zajdzie taka potrzeba na bieżąco kupić za btc w miarę potrzeb.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: mecenas » sobota, 10 sierpnia 2019, 18:34

redbog pisze: sobota, 10 sierpnia 2019, 18:24Jeśli na dash lub innym alcie zyska tyle samo lub najgorszym przypadku jeszcze mniej niz na trzymaniu bitcoina to w sumie po co trzymać alty?
Po to, aby nie stać w kolejce do górnika podczas przelewu? Chociażby po to.

No i oczywiście ze względów ideologicznych, bo kryptowaluty miały być do płacenia i dla ludzi.

redbog pisze: sobota, 10 sierpnia 2019, 18:24W takim przypadku już lepiej trzymać bitcoiny a alty jeśli zajdzie taka potrzeba na bieżąco kupić za btc w miarę potrzeb.
Gadanie, bo jest bessa na altach.
Poza tym słowo "na bieżąco" to teoria, bo jak przychodzi co do czego, z "bieżąco" robi się tłoczno w mempool.

Wszyscy z longiem na DASH/BTC (ja też, choć long jeszcze nie wykończony) ostatecznie wyjdą na swoje.
Ludzie z wyobraźnią często uprzedzają fakty i wchodzą za szybko, ale lepiej za szybko niż wcale...

Wróć do „Dash”