Dash Electrum "zamrożony adres"

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 19 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dash Electrum "zamrożony adres"

Postautor: MariuszC » piątek, 19 lutego 2021, 15:45

Witam Wszystkich!
Bardzo proszę o wskazówkę, jeżeli ktoś zechciałby pomóc, jak postąpić w następującej sytuacji!
Kilka miesięcy temu kupiłem na BitBay kilka coinów Dasch i przesłałem na swój portfel Dash Electrum, kilkoma transakcjami.
Teraz chciałem dokonać przesłania coinów z tego portfela i część mogę wpisać do pola wysyłki a jeden jest widoczny ale nie mogę go wpisać do pola określającego ilość możliwych do przesłania coinów.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za ewentualną pomoc!

Gaduła
Awatar użytkownika
Posty: 300
Rejestracja: 4 sierpnia 2017
Reputacja: 223
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dash Electrum "zamrożony adres"

Postautor: KamilZ » sobota, 20 lutego 2021, 12:09

MariuszC pisze: piątek, 19 lutego 2021, 15:45część mogę wpisać do pola wysyłki
Nie rozumiem dokładnie co masz na myśli. Czy używasz funkcji coincontrol?
Sprawdź, czy zbiorcza suma jaką możesz maksymalnie wysłać, bez wybierania źródeł, zgadza się z otrzymaną.

Ten adres który masz problem, aby ruszyć spróbuj sprawdzić na blokchainie dasha jak wygląda, czy przypadkiem nie jest pusty.

Podaj więcej szczegółów.

A i mam nadzieję, że nie kupiłeś przypadkiem "Dasch", podczas gdy chciałeś Dash ;)

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 19 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dash Electrum "zamrożony adres"

Postautor: MariuszC » poniedziałek, 22 lutego 2021, 14:19

Kamil bardzo Ci dziękuję za sugestie! Przeczytałem dokładnie Twój post i starałem się sprawdzać wyrażenie " coincontrol" którego użyłeś. Znalazłem w portfelu opis "coincontrol" , trochę poklikałem i po zaznaczeniu "defrozen" moje DASH stały się dostępne do wysyłki.
Kilka miesięcy temu na BitBay kupiłem 10 dash i przesłałem je na portfel Dash Electrum! Jakieś dwa tygodnie temu założyłem drugi portfel Dash w telefonie.
Chciałem przesłać całą kwotę 10 Dash na nowy portfek ... ale po zaznaczeniu opcji "całość" przesłało mi 8,90 Dash, 1,10 Dash widoczne było jako saldo, ale nie miałem możliwości dokonać ich przesyłu! Po zastosowaniu się do Twoich sugesti udało mi się doprowadzić do "uruchomienia" wspomnianej kwoty 1,10 Dash . Mogę ją wpisać (już nie na czerwono)
do zakładki wysyłki. Tak szczerze to nie bardzo wiem co zrobiłem, ale starałem się odnaleźć wyrażenie " coincontrol" o którym napisałeś i metodą prób i błędów poszło!
Jeszcze raz BARDZO Ci dziękuję za pomoc i życzliwość!

Gaduła
Awatar użytkownika
Posty: 300
Rejestracja: 4 sierpnia 2017
Reputacja: 223
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dash Electrum "zamrożony adres"

Postautor: KamilZ » wtorek, 23 lutego 2021, 08:38

Cieszę się, że udało ci się to w miarę samodzielnie ogarnąć.
Bardzo miło jest pomagać komuś, kto skorzystał z pomocy i jeszcze nawet okazuje wdzięczność!
Rzadkie to jest ostatnio zjawisko, ale zmotywowałeś mnie do dalszych starań.
Powodzenia z Dash, bo to całkiem fajne krypto :)

Wróć do „Dash”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość