"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 127
Rejestracja: 26 kwietnia 2017
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: nnx3 » czwartek, 18 maja 2017, 20:22

przyda sie jak najwiecej nowych portfeli swoją drogą najnowszy Dash Core Wallet 2.1.15 strasznie muli przy tworzeniu nowego walleta bo na OSX czeka sie okolo 5-10 minut zanim wygeneruje portfel i kolejne tyle samo jak sie doda haslo... obciazenie procesora ok 6% za to szarpanie dyskiem HDD na maxa przez ten czas.
powinni tez to poprawic Dev-meni

Wyrocznia
Awatar użytkownika
Posty: 1555
Rejestracja: 20 grudnia 2013
Reputacja: 458
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Szwajcaria

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: __kot__ » czwartek, 18 maja 2017, 22:19

Hmm... Ja przdwczoraj tworzyłem nowy portfel i wszystko było szybko (mac). Sprawdź sprzęt
Dash Core Team Project Manager
dash.org

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 127
Rejestracja: 26 kwietnia 2017
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: nnx3 » czwartek, 18 maja 2017, 23:47

testowany na dwoch OSX leo i sierra, portel offline bez netu , mieli dysk HDD, shasum poprawne,
tylko przy tworzeniu nowego portfela.
byc moze dobrze chodzi na SSD ale ja takich nie uzywam

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 624
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: splawik21 » piątek, 19 maja 2017, 04:03

@nnx3 ver 2.1.15 hmmmm całkiem start to portfel ;)
Mowa o 12.1.5 right?
DASH OFFICIAL WEBPAGE - najbardziej innowacyjna kryptowaluta.
Dash Masternode Hosting Service + Splawik`s Super Shares Service - serwis udziałów w masternodach.
DASH Core Team & Foundation member

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 127
Rejestracja: 26 kwietnia 2017
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: nnx3 » piątek, 19 maja 2017, 07:17

tak w sumie od 12.1.2 do 12.1.5 wlasnie przetestowane dodatkowo na laptopie z SSD tutaj portfel tworzy sie szybko w 1minute, a na szybkich dyskach HDD (NAS 4ms) jakies 10minut, wyglada jakby CORE tworzyl klucze ze zbioru 100gb danych, widac ze nie uzywata Panowie HDD :) a sa jakies bezpieczne komendy kasowania/nadpisywania danych na SSD moze ? bo "srm" "rm -P" chyba nie tyczy SSD.

Wyrocznia
Posty: 4374
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 205
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: adam1226 » sobota, 15 lipca 2017, 18:32

Czy do systemu masternodów mogłaby zostać teoretycznie wprowadzone zmiany uzależniające wysokość nagrody od unikalności ip masternoda?

Orator
Awatar użytkownika
Posty: 997
Rejestracja: 16 sierpnia 2014
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: bioly » sobota, 15 lipca 2017, 20:01

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Czy do systemu masternodów mogłaby zostać teoretycznie wprowadzone zmiany uzależniające wysokość nagrody od unikalności ip masternoda?

Bez sensu, zmiana IP/serwera to są grosze

Wyrocznia
Posty: 4374
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 205
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: adam1226 » sobota, 15 lipca 2017, 20:47

Piszę w kontekście zwiększenia zróznicowania geograficznego lokalizacji masternodów;)

Orator
Awatar użytkownika
Posty: 997
Rejestracja: 16 sierpnia 2014
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: bioly » sobota, 15 lipca 2017, 23:47

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Piszę w kontekście zwiększenia zróznicowania geograficznego lokalizacji masternodów;)


IP nie musi determinować rzeczywistej lokalizacji maszyny.

Wyrocznia
Posty: 4374
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 205
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: adam1226 » niedziela, 16 lipca 2017, 00:14

Faktycznie, a może jakiś inny sposób dałoby się zaimplementować? I wtedy może część nagrody stała/node'a.. a część do podziału między wszystkie nody z jednej lokalizacji.. chociaż w dashu już chyba za późno ta takie implementacje..

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 559
Rejestracja: 7 listopada 2013
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: edbog » niedziela, 16 lipca 2017, 00:38

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Faktycznie, a może jakiś inny sposób dałoby się zaimplementować? I wtedy może część nagrody stała/node'a.. a część do podziału między wszystkie nody z jednej lokalizacji.. chociaż w dashu już chyba za późno ta takie implementacje..

Też kiedyś myślałem o tym problemie ale jego rozwiązanie chyba nie jest takie proste. Żeby kiedyś się nie okazało ze 90% masternodow stoi w jednej serwerowni :)

Wyrocznia
Posty: 4374
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 205
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: adam1226 » niedziela, 16 lipca 2017, 02:03

W watku ogolnym cos mi sie przewinelo ze dash będzie mial specjalne urzadzenia do masternodow?

Wyrocznia
Awatar użytkownika
Posty: 2375
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 160
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: maky » niedziela, 16 lipca 2017, 23:54

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta W watku ogolnym cos mi sie przewinelo ze dash będzie mial specjalne urzadzenia do masternodow?


Prawda. Jednak to na razie odległa przyszłość.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Wróć do „Dash”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość