"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 127
Rejestracja: 26 kwietnia 2017
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: nnx3 » czwartek, 18 maja 2017, 20:22

przyda sie jak najwiecej nowych portfeli swoją drogą najnowszy Dash Core Wallet 2.1.15 strasznie muli przy tworzeniu nowego walleta bo na OSX czeka sie okolo 5-10 minut zanim wygeneruje portfel i kolejne tyle samo jak sie doda haslo... obciazenie procesora ok 6% za to szarpanie dyskiem HDD na maxa przez ten czas.
powinni tez to poprawic Dev-meni

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1623
Rejestracja: 20 grudnia 2013
Reputacja: 515
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Szwajcaria

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: __kot__ » czwartek, 18 maja 2017, 22:19

Hmm... Ja przdwczoraj tworzyłem nowy portfel i wszystko było szybko (mac). Sprawdź sprzęt
Dash Core Team Project Manager
dash.org

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 127
Rejestracja: 26 kwietnia 2017
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: nnx3 » czwartek, 18 maja 2017, 23:47

testowany na dwoch OSX leo i sierra, portel offline bez netu , mieli dysk HDD, shasum poprawne,
tylko przy tworzeniu nowego portfela.
byc moze dobrze chodzi na SSD ale ja takich nie uzywam

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 661
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: splawik21 » piątek, 19 maja 2017, 04:03

@nnx3 ver 2.1.15 hmmmm całkiem start to portfel ;)
Mowa o 12.1.5 right?
DASH OFFICIAL WEBPAGE - najbardziej innowacyjna kryptowaluta.
Dash Masternode Hosting Service + Splawik`s Super Shares Service - serwis udziałów w masternodach.
DASH Core Team & Foundation member

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 127
Rejestracja: 26 kwietnia 2017
Reputacja: -33
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: nnx3 » piątek, 19 maja 2017, 07:17

tak w sumie od 12.1.2 do 12.1.5 wlasnie przetestowane dodatkowo na laptopie z SSD tutaj portfel tworzy sie szybko w 1minute, a na szybkich dyskach HDD (NAS 4ms) jakies 10minut, wyglada jakby CORE tworzyl klucze ze zbioru 100gb danych, widac ze nie uzywata Panowie HDD :) a sa jakies bezpieczne komendy kasowania/nadpisywania danych na SSD moze ? bo "srm" "rm -P" chyba nie tyczy SSD.

Weteran
Posty: 4865
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: adam1226 » sobota, 15 lipca 2017, 18:32

Czy do systemu masternodów mogłaby zostać teoretycznie wprowadzone zmiany uzależniające wysokość nagrody od unikalności ip masternoda?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1045
Rejestracja: 16 sierpnia 2014
Reputacja: 164
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: bioly » sobota, 15 lipca 2017, 20:01

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Czy do systemu masternodów mogłaby zostać teoretycznie wprowadzone zmiany uzależniające wysokość nagrody od unikalności ip masternoda?

Bez sensu, zmiana IP/serwera to są grosze

Weteran
Posty: 4865
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: adam1226 » sobota, 15 lipca 2017, 20:47

Piszę w kontekście zwiększenia zróznicowania geograficznego lokalizacji masternodów;)

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1045
Rejestracja: 16 sierpnia 2014
Reputacja: 164
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: bioly » sobota, 15 lipca 2017, 23:47

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Piszę w kontekście zwiększenia zróznicowania geograficznego lokalizacji masternodów;)


IP nie musi determinować rzeczywistej lokalizacji maszyny.

Weteran
Posty: 4865
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: adam1226 » niedziela, 16 lipca 2017, 00:14

Faktycznie, a może jakiś inny sposób dałoby się zaimplementować? I wtedy może część nagrody stała/node'a.. a część do podziału między wszystkie nody z jednej lokalizacji.. chociaż w dashu już chyba za późno ta takie implementacje..

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 623
Rejestracja: 7 listopada 2013
Reputacja: 58
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: edbog » niedziela, 16 lipca 2017, 00:38

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta Faktycznie, a może jakiś inny sposób dałoby się zaimplementować? I wtedy może część nagrody stała/node'a.. a część do podziału między wszystkie nody z jednej lokalizacji.. chociaż w dashu już chyba za późno ta takie implementacje..

Też kiedyś myślałem o tym problemie ale jego rozwiązanie chyba nie jest takie proste. Żeby kiedyś się nie okazało ze 90% masternodow stoi w jednej serwerowni :)

Weteran
Posty: 4865
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: adam1226 » niedziela, 16 lipca 2017, 02:03

W watku ogolnym cos mi sie przewinelo ze dash będzie mial specjalne urzadzenia do masternodow?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2430
Rejestracja: 14 marca 2011
Reputacja: 176
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: maky » niedziela, 16 lipca 2017, 23:54

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta W watku ogolnym cos mi sie przewinelo ze dash będzie mial specjalne urzadzenia do masternodow?


Prawda. Jednak to na razie odległa przyszłość.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.
Be the chan­ge you want to see in the wor­ld.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 7329
Rejestracja: 16 lutego 2013
Reputacja: 593
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: Bit-els » poniedziałek, 7 sierpnia 2017, 21:06

@__kot__

Android wallet dash dostał aktualuzację, która umożliwia zapisanie serda. Dotąd robiło siè kopie master priv keya hd, który również przywracał wszystkie transakcje dokonane nawet po zrobieniu kopii.

Rozumiem dobrze, że teraz można albo albo?
Że jeden sposób nie wyklucza drugiego.
Bitcoin for Polish Charity
https://bitmarket.pl/charity/
wesprzyj, propaguj

Polski operator płatności btc
https://inpay.pl/

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1623
Rejestracja: 20 grudnia 2013
Reputacja: 515
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Szwajcaria

Re: "DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: __kot__ » wtorek, 8 sierpnia 2017, 00:13

Urlopuję się obecnie. Jak tylko wrócę to dopytam
Dash Core Team Project Manager
dash.org

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 661
Rejestracja: 30 września 2014
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: splawik21 » wtorek, 8 sierpnia 2017, 19:22

@up potwierdzam, testowalem osobiscie ver 5.14-beta-5 zanim wyszla.
@Bit-els mozna przywrocic portfel z zapisanej kopi lub z 12 slownego seeda.
DASH OFFICIAL WEBPAGE - najbardziej innowacyjna kryptowaluta.
Dash Masternode Hosting Service + Splawik`s Super Shares Service - serwis udziałów w masternodach.
DASH Core Team & Foundation member

Początkujący
Posty: 40
Rejestracja: 14 marca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: Antonio » piątek, 11 sierpnia 2017, 18:38

Witam Wszystkich.
Szaleństwa na Asic ciąg dalszy... Pinidea zaproponowała swoją wersję koparki https://shop.pinidea.io/index.php/product/asic-x11-miner-dr-100/
niestety minimalny zakup 5 szt ( na razie trwa promocja polegająca na tym że kupując 5 szt szósta gratis) , cena: 2.6 BTC wysyłka od 2017/08/25 do 2017/09 .
Na tle d3 niestety ale cena nie jest dobrze dopasowana... kupiłbym ale 5 szt to dla mnie za dużo. Są chętni?

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 59
Rejestracja: 1 lipca 2014
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: RafaelGrey » piątek, 11 sierpnia 2017, 19:49

2.6 BTC to za sztukę czy za komplet 5? Cło VAT do tego?

Początkujący
Posty: 40
Rejestracja: 14 marca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - WATEK TECHNICZNY

Postautor: Antonio » piątek, 11 sierpnia 2017, 20:08

Cena za sztukę , oczywiście do tego Vat 23% ( który pobiera UC )

Wróć do „Dash”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość