Exodus - czy da się ustawić dodatkowe słowo seeda (passphrase)?

Początkujący
Posty: 241
Rejestracja: 16 grudnia 2013
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Exodus - czy da się ustawić dodatkowe słowo seeda (passphrase)?

Postautor: Anunaki » sobota, 27 czerwca 2020, 07:41

Exodus - czy da się ustawić dodatkowe słowo seeda (passphrase)? jak?

ew. czy są jakieś inne softwarowe wallety dajace taka mozliwość?
ew. czy sa jakieś inne patenty aby chronić seeda? (aby potencjalny złodziej wchodząc w posiadanie Twojego seeda nie mógł ukraść środków)

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 4 kwietnia 2020
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
5
Napiwki za post: 0 BTC

Exodus - czy da się ustawić dodatkowe słowo seeda (passphrase)?

Postautor: zdzicho2000 » sobota, 27 czerwca 2020, 10:13

@Anunaki w Coinomi można

Początkujący
Posty: 241
Rejestracja: 16 grudnia 2013
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Exodus - czy da się ustawić dodatkowe słowo seeda (passphrase)?

Postautor: Anunaki » sobota, 27 czerwca 2020, 10:49

O spoko. Tak sobie tera pomyślałem...po cholere ten passphrase...przecież zamiast pamiętać dodatkowe słowo...to przecież można zapisać sobie swojego seeda bez jednego słowa (np ostatniego) i te ostatnie mieć w pamięci...będzie prawie jak passphrase - złodziej jak znajdzie seeda za krótkiego to nie będzie miał dostępu do środków...więc taki zabieg zadanie spełni, right?

Takie proste, że aż śmieszne i genialne :P

Początkujący
Posty: 97
Rejestracja: 8 sierpnia 2017
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Exodus - czy da się ustawić dodatkowe słowo seeda (passphrase)?

Postautor: tirey93 » niedziela, 28 czerwca 2020, 09:49

nie mając jednego słowa można to szybko brute forcowac. wszak jest chyba tylko 2000 słówek które mogą być frazami w seedzie

Początkujący
Posty: 241
Rejestracja: 16 grudnia 2013
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Exodus - czy da się ustawić dodatkowe słowo seeda (passphrase)?

Postautor: Anunaki » niedziela, 28 czerwca 2020, 13:58

ale nie wiadomo ktorego słowa brakuje :P i da sie to tak bezkarnie brutforcowac? wallet sie nie zablokuje przy nieudanych probach? hardwarowy to juz chyba tak?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13523
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 2180
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska/Wwa/GW

Exodus - czy da się ustawić dodatkowe słowo seeda (passphrase)?

Postautor: rav3n_pl » niedziela, 28 czerwca 2020, 21:46

Passphrae nie musi (nie powinno!) być ze słownika.

Generalnie - można mieć dowolną ilość kont z jednego seeda z wielu passphrase.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.19.0.1
YT: Rafał prostuje Bitcoina, PDFy: https://bit.ly/rafal-prezentacje

Wróć do „Portfele bitcoin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości