Shitcoins club bitomat [dyskusja]

Początkujący
Reputacja: 83
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: gvesiosz » środa, 25 grudnia 2024, 18:34

To ja mam jeszcze pytanie o travel rule ( nie tylko dotyczy shitcoins club ale wszystkich gield) - w jaki sposób będzie weryfikowana własność portfela przykładowo p. BTC w Ledger ? :D W aplikacji ledger live pojawi się opcja weryfikacji czy będzie wystarczało nasze oświadczenie że to nasz portfel na giełdach lub zeskanowanie dowodu w takim bitcoinmacie co powiąże nas z adresem? Po drugie ledger wymusza za każdym razem inny adres przy odbiorze krypto ( tzn. jest generowany nowy ) , wiem że stary działa dalej bezterminowo ale ciekawe czy będzie możliwość potwierdzenia własności portfela dla wszystkich adresów. Co do adresu przy wysyłce krypto z portfela Ledger już nie pamiętam czy za każdym razem generowany jest nowy. Działało to na tyle sprawnie i automatycznie że człowiek nie zaprzątał sobie tym głowy, teraz takie szczegóły techniczne mogą być ważne.

Dużo pytań a w zasadzie już wiele giełd zapowiedziało wprowadzenie zmian od 30 grudnia br. jestem ciekawy na ile skomplikują nowe przepisy nam życie. Zmiany na lepsze to na pewno nie będą.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
0

Postautor: prap0n » środa, 25 grudnia 2024, 18:36

@gvesiosz
zeskanowanie dowodu w takim bitcoinmacie co powiąże nas z adresem? P
Pewnie tak jak tutaj piszesz. Chyba ze zrobia jakis zcentralizowany system gdzie kazdy bedzie mial konto i tam bedzie sobie wiazal adresy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: astral99 » czwartek, 26 grudnia 2024, 01:14

To ja dopiero sie z tym wszystkim zapoznaje. Nie zdawalem sobie sprawy z tego calego "Travel rule" i faktu powiazywania adresow. Powodzenia zycze. Btw. beda musieli zakazac chyba wszystkich privcoinow (a przypomne, ze dopiero co w USA uznali, ze dorypanie sie do Tornado bylo niezgodne z prawem).

Spoiler:
Tak obserwuje te przygotowania EU i nie tylko - i odnosze wrazenie, ze ktos byc moze wiec cos wiecej o tym, jak popularne/czesto uzywane, stana sie kryptowaluty na swiecie - dlatego probuje robic wszystko naraz zeby przejac kontrole/nadzor nad przeplywem srodkow.

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » czwartek, 26 grudnia 2024, 19:04

gvesiosz pisze: środa, 25 grudnia 2024, 18:34w jaki sposób będzie weryfikowana własność portfela przykładowo p. BTC w Ledger ?
Zobacz jak do tego podszedł Kraken

Dodano po 1 minucie 9 sekundach:
@astral99 Ale to tylko w Europie jest problem, reszta świata idzie do przodu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: astral99 » czwartek, 26 grudnia 2024, 22:41

łabondź2020 pisze: czwartek, 26 grudnia 2024, 19:05@astral99 Ale to tylko w Europie jest problem, reszta świata idzie do przodu

Na to wyglada. Nie bedzie krypto, nie bedzie samochodow, nie bedzie wolnosci, nie bedzie niczego.

Ja jestem calkowicie poza gieldami, calkowicie czyste srodki na krypto i czekam jak dalej sytuacja rozwinie sie w tym *******. Rowniez licze na coraz wiecej dobrych DEX-ow z zitegrownaymi z wieloma roznymi krypto.

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
1

Postautor: łabondź2020 » piątek, 27 grudnia 2024, 18:24

OKX kolejną giełdą, która od 30 grudnia wprowadza travel rule

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: JasioNowy » środa, 19 lutego 2025, 22:20

Dzień dobry. Czy ktoś jest w stanie mi wywróżyć czy jest chociaż 1-5% szans na dalsze przedłużenie do 15000 EUR dziennie bez KYC w marcu 2025 i dalej do końca roku? Ja mam niestety bardzo daleko do bitomatu i jedna transakcja do 1000 EUR dziennie niespecjalnie mi się opłaca...

Wróć do „Bitomaty”