poniedziałek-środa: testy, testy, testy, poprawki, testy, testy, testy, poprawki (zapętlić, liczba powtórzeń: 100

czwartek: jeden transfer, krypto: BCC, status: zaakceptowany (pomimo przekroczenia regulaminowych 15 minut o ok. 1,5 minuty); towar wysłany do klienta, planowany odbiór: najbliższy poniedziałek
piątek: trzy transfery (ten sam klient- trzy różne portfele), krypto: ETH, status: 3x zaakceptowany, pomimo, że wszystkie przekroczyły regulaminowy czas 15 minut, a pierwszy transfer dotarł po ponad godzinie (powód: najprawdop. niskie fee, po przeliczeniu zaledwie ok. 3.85zł); towar w poniedziałek będzie wysłany do klienta.
sobota: zebranie do kupy informacji, spostrzeżeń oraz uwag klientów dot. działania systemu kryptopłatności, wykonanie kilku drobnych poprawek, zmiana regulaminu, dodanie kilku informacji do wiadomości wysyłanej na adres klienta.
------------
Poprawki zrobione, chyba już nikt mi nie zasygnalizuje, że np. nie wie jak ukryć kod QR portfela.
Dodałem też kilka mniej lub bardziej istotnych informacji do maila, który przychodzi za każdym razem, gdy klient wyświetli okno płatności kryptowalutą.
Pamiętajcie, nie trzeba od razu po złożeniu zamówienia robić transferu (choć w sumie - czemu nie?). Okno płatności można sobie wyświetlić później (wystarczy kliknąć w zaszyfrowany link w emailu) i wtedy wykonać transfer. Jest tylko ograniczenie do godzin 9-22. W nocy na giełdzie jest znacznie mniejszy ruch, mniej zleceń i kursy kryptowalut są jeszcze bardziej nieprzewidywalne. Poza tym, nie wiem jak inni, ale ja w nocy śpię

Najważniejsze:
Zmiana zasad: na transfer jest 30 minut, dodałem informację o sugerowanej wysokości fee dla każdej kryptowaluty i że jesli ktoś takie (lub wyższe) fee ustawi- ma niemal pewne, że transfer zostanie zaakceptowany nawet jeśli przyjdzie opóźniony.
Wszystko to jest w regulaminie: https://www.kombo.krakow.pl/Regulamin.htm, punkt 7b.
Zresztą, jak jak już pisałem wyżej - czasy realizacji wszystkich do tej pory transferów przekroczyły poprzednią barierę czasową (15 minut) i wszystkie zostały zaakceptowane. Nie ma się czego bać.
Słowo się rzekło- kobyłka u płotu

Podejrzewam że w miarę rozwoju sytuacji, jeśli system się przyjmie i ludzie będą chcieli go używać - czas będzie sukcesywnie wydłużany, a sugerowane fee obniżane. Pomysły na dalszy rozwój są, ale póki co- musi okrzepnąć.
Granicą akceptacji/odrzucenia transferu (ale tylko gdy przyjdzie po czasie większym niż 30 minut od wyświetlenia okna płatności kryptowalutą) będzie prawdopodobnie chyba raczej na pewno sytuacja, że kurs kryptowaluty spadłby tak nisko, że musielibyśmy sprzedać towar dużo poniżej ceny jego zakupu.
No sorry, sklep nie jest po to żeby sprzedawać ze stratą a regulamin piszę po to, aby go stosować.
OK, po dzisiejszych poprawkach system kryptopłatności powinien być jeszcze bardziej niezawodny i zrozumiały, warunki w regulaminie zostały poluźnione, czas na zakupy państwo forumowicze (ukrytą i anonimowo siejącą defetyzm konkurencję też zapraszam

PS teraz już wiem czemu otrzymałem w drugim temacie (link wyżej) tak naprawdę niewielką pomoc dot. np. kwestii technicznych a takze dot. wiedzy o obrocie kryptowalutami (poza kilkoma postami, za które gorąco dziękuję)- za to niektórzy na dzień dobry poddali w wątpliwość moją uczciwość i wiarygodność. Fuj. Nieładnie.
Najwyraźniej na forum bardzo mocno udzielają się właściciele/pracownicy firm (ew. osobnicy indywidualni bez zarejestrowanej DG), które żyją z pośrednictwa płatności krypto i dla których ktoś taki jak ja może stanowić pewien problem

No nic, tak czy siak, zapraszam wszystkich. Żeby zapłacić kryptowalutą, wartość zamówienia (z wliczonym kosztem dostawy - od 16zł za kuriera) musi osiągnąć minimum 300zł (maksymalnie 3000zł, jeśli przekroczy nieznacznie, podniosę limit, tylko trzeba to zasygnalizować, zadzwonić albo maila posłać).