Pożyczka 0.55BTC / 30 dni / zwrot 0.65BTC / Warszawa!

Regulamin forum
1. Dział niedostępny dla nowo zarejestrowanych użytkowników. Wymiany można dokonać na giełdach lub kantorach
2. Ogłoszenia oferujące zakup BTC przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
Początkujący
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pożyczka 0.55BTC / 30 dni / zwrot 0.65BTC / Warszawa!

Postautor: paltoco » środa, 2 kwietnia 2014, 16:45

Witam,

Pilnie potrzebuje 0.55BTC pożyczki.

Tworzę sobie po godzinach skrypt, uogólniając, market bitcoin peer 2 peer. Prace są w powijakach, bo bitcoiny, które miałem przeznaczone na testowanie funkcjonalności portfela i ewentualnych podatności a'la Flexcoin pochłonął MtGox.

Jestem osobą pracującą, wypłaty mam regularne, bez spóźnień (nie pracuję w korporacji), ostatniego dnia miesiąca. Stąd proszę o 30 dni.

Zastaw:
Dużo czytałem na temat "collateral". Niestety, nie posiadam żadnych alt-coinów. Nie kopię, nie mam maszyny. Jedyny "collateral" jaki mogę zaoferować to przedmioty fizyczne na terenie WARSZAWY.

Poświadczenie tożsamości... Cóż, to świecenie dokumentami, do każdego, kto się zaoferuje z możliwościami jest trochę nieodpowiedzialne, nie mniej nie odrzucam, wręcz przeciwnie, ale na pewno nie pochopnie.

Mam też dokumenty poświadczające, że jestem osobą pracującą.

Istnieje szansa na przedterminowy zwrot pożyczki. Nie mniej w najgorszym wypadku będę zmuszony odkupić pożyczone 0.55BTC + 0.1BTC w dniu wypłaty za kwiecień.

Prośba jest PILNA i jak najbardziej poważna. Prosiłbym o jak najszybszy odzew! Tutaj bądź na PW.

Administrację i moderację uprzejmie proszę o ewentualne PRZENIESIENIE tematu do odpowiedniego działu w razie czego.

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony czwartek, 3 kwietnia 2014, 03:03 przez paltoco, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Re: Pożyczka 0.55BTC / 30 dni / zwrot 0.65BTC

Postautor: lenny » środa, 2 kwietnia 2014, 16:54

Witaj,

Mogę dokonać weryfikacji twoich danych osobowych, wtedy nie będziesz ich musiał ich udostępniać osobom postronnym.
Twoje dane osobowe będę przechowywał zaszyfrowane i udostępnię osobom poszkodowanym wyłącznie, gdybyś uciekł z pieniędzmi.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: paltoco » środa, 2 kwietnia 2014, 16:57

Ciekawy pomysł. To teraz jakby się znalazł ktoś chętny mi pomóc... Mógłbyś mi na PW napisać co dokładnie miałbym przesłać?

Pozdrawiam.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » środa, 2 kwietnia 2014, 17:14

Wysłałem Ci PW.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: paltoco » środa, 2 kwietnia 2014, 18:08

Szkoda, że nie udzielasz pożyczek.

Jest ktoś, kto byłby skłonny pomóc?

Proszę też pamiętać, że jakby się trafił ktoś z okolic Warszawy to zabezpieczenie w formie przedmiotów fizycznych by się pewnie znalazło.

Gaduła
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0

Postautor: doooku » środa, 2 kwietnia 2014, 18:38

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to potrzbujesz BitCoinów do testowania funkcjonalności portalu ?

Nie prościej podpiąc się pod testnet, który działa właściwie identycznie jak główna sieć.

https://en.bitcoin.it/wiki/Testnet

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: paltoco » środa, 2 kwietnia 2014, 18:49

Tak wiem,

Nie mniej wolalbym testowac w glownej sieci... Nerwica natrectw? :P

Prosze mi nie proponowac na PRIV pozyczek od vivusa. Tak, zapewne mam zasrany BIK, bo nie place radarow.

Brak pl znakow, jestem na miescie.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » środa, 2 kwietnia 2014, 19:50

Weryfikacja danych osobowych się nie powiodła: https://forum.bitcoin.pl/post168971.html#p168971
Zalecam ostrożność.

Pozdrawiam
Lenny

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: drogowaWiewiorka » środa, 2 kwietnia 2014, 20:45

Nie chcesz używać testnetu, nie masz zdolności kredytowej i nie chcesz podać swoich danych.

Wygląda legitymacyjnie!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Re: Pożyczka 0.55BTC / 30 dni / zwrot 0.

Postautor: paltoco » czwartek, 3 kwietnia 2014, 02:03

lenny, Twój post jeszcze bardziej odsuwa mnie od zamiaru wysłania Ci dokumentów. Jeżeli mówisz, że odmówiłem, to napisz też, że jestem gotów poddać się "weryfikacji", kiedy znajdzie się POTENCJALNY pożyczkodawca. Stąd napisałem, czy udzielasz pożyczek, bo nie widzi mi się, by moje skany leżały sobie u Ciebie, na w ten, czy inny sposób, zabezpieczonym dysku bez konkretnego powodu.

Powód, że mnie zweryfikujesz to ... w końcu CHYBA reprezentujesz na forum osobę prywatną, nie powinieneś kolekcjonować cudzych skanów. Powodem byłby pożyczkodawca.

MtGox też wziął ode mnie skany i teraz sie pewnie rozeszły. Stąd moje obawy. Nie uprawiam hazardu w internecie, i w sumie raptem 2 razy wysyłałem komuś moje skany.

NIE ODMÓWIŁEM WERYFIKACJI. CZEKAM NA POTENCJALNEGO POŻYCZKODAWCE. JAK SIĘ ZNAJDZIE NIEZWŁOCZNIE MAILUJĘ LENNY'EGO. No chyba, że ktoś woli realny zastaw i uścisk dłoni, dowód też też mam... Z realnych zastawów mógłbym zastawić iphone 5S GOLD 16GB z potłuczoną (bardzo delikatnie, bez pajęczyny) szybką. Drugi to np. sprzęt windsurfingowy...

Byłoby super jakby do jutra popołudnia ktoś się znalazł, to bardzo pilne.

Zawsze jest lepiej załatwiać takie sprawy REALNIE, aniżeli wysyłanie skanów/BTC do osób wirutalnych...

Jestem z Warszawy.

BTC się przydadzą nie tylko do testowania, gdyby miały być tylko do tego celu, to pożyczyłbym na godzinkę, dwie, a nie na 30 dni. Uprzedzam pytanie: Na co jeszcze? Padło mi wozidełko szkoła - dom - praca - dom i niestety muszę je naprawić. Niewykluczone, że dziubnąłbym odpowiednik 200-300zł z pożyczonych coinów, gdyby koszta naprawy moich dwóch kółek przerosły pierwotne ustalenia. Ten miesiąc mam bardzo ciężki finansowo, a same problemy i wydatki.

Chętnie przedstawię sytuację bardziej szczegółowo osobie, która zechciałaby mi pomóc i przy okazji zarobić sobie te 60+USD...

Uważam, że podawanie powodu nic nie wnosi, ale cóż, ciekawość zaspokojona.

Pozdrawiam!

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Re: Pożyczka 0.55BTC / 30 dni / zwrot 0.65BTC / Warszawa!

Postautor: jata » czwartek, 3 kwietnia 2014, 07:16

Paltoco: sprawdź co koordynuje lenny na tym forum i wygooglaj sobie o co chodzi z escrow..
Gdybyś się z nim dogadał, już dawno miałbyś btc...

--
Nabazgrane z telefonu!!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: paltoco » czwartek, 3 kwietnia 2014, 11:22

Powtarzam raz jeszcze: nie dam skanow moich dokumentow, zeby sobie lezaly na bog wie jak zaszyfrowanych dyskach niewiadomo ile czasu. Bedzie potencjalny pozyczkodawca, bedzie "weryfikacja".

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: .pan lukasz » czwartek, 3 kwietnia 2014, 15:09

Dodaj znak wodny na skanach jak się boisz. Myślę, że bez tego będzie Ci ciężko pożyczyć cokolwiek tataj

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » czwartek, 3 kwietnia 2014, 19:12

Looks legit.

NOT.

Wróć do „Wymiana walut”