swap.ly - kantor BTC/PLN/EUR
- Gaduła
- Reputacja: 3

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
swap.ly - kantor BTC/PLN/EUR
Ostatnio zmieniony środa, 29 stycznia 2020, 13:18 przez opengrid, łącznie zmieniany 3 razy.
- Gaduła
- Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Re: InPay - płatności Bitcoin dla placówek handlowych
Super inicjatywa, przydał by się polski odpowiednik Bitpay
- Weteran
- Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
oj bardzo by się przydał bardzo.
Jeśli tylko możecie już rozliczać firmy w polsce to macie pierwszego klienta
Dla mnie to jedyny problem by wdrożyć w pare gier płatności w BTC bo muszę jakoś powiedzieć skąd są te pieniądze.
Jeśli tylko możecie już rozliczać firmy w polsce to macie pierwszego klienta

Dla mnie to jedyny problem by wdrożyć w pare gier płatności w BTC bo muszę jakoś powiedzieć skąd są te pieniądze.
- Gaduła
- Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Jesli zapewnisz wysokie bezpieczenstwo i bardzo dobra dokumentacje techniczna to masz tez nastepnego klienta. Obecnie korzystam z PayU i chcialbym aby bezpieczenstwo bylo na podobnym poziomie.
Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. HTC Vision za pomocą Tapatalk 4
Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. HTC Vision za pomocą Tapatalk 4
WMP pisze:Strata zawsze boli o wiele bardziej niż cieszy ewentualny zysk
- Weteran
- Reputacja: -19

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
@opengrid: To ja składam u Ciebie zamówienie na polską wersję SilkRoadu od społeczności wolnorynkowej 

- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 78

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
na ToRepublic jest mowa o tworzeniu polskiego "Jedwabnego Szlaku", wiesz coś o tym smoku?smok pisze:@opengrid: To ja składam u Ciebie zamówienie na polską wersję SilkRoadu od społeczności wolnorynkowej

- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
ja tam kiedyś widziałem coś innego... dostałem do testów w podziemiu 

- Gaduła

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Dla jasności w pierwszym etapie skupiamy się na rozwiązaniu dla placówek handlowych. Płatności dla stron internetowych nie będą dostępne w pierwszej iteracji, ale są w planach. Naszym celem jest przeniesienie jak najszybciej płatności Bitcoin ze świata wirtualnego do tego obcego nam świata offline.
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Wielka szkoda... obroty robimy całkiem spore i jakby chociaż 10% przeszło na płacenie BTC to było by to całkiem fajne dla wszystkich.opengrid pisze:Dla jasności w pierwszym etapie skupiamy się na rozwiązaniu dla placówek handlowych. Płatności dla stron internetowych nie będą dostępne w pierwszej iteracji, ale są w planach. Naszym celem jest przeniesienie jak najszybciej płatności Bitcoin ze świata wirtualnego do tego obcego nam świata offline.
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 78

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
http://nco5ranerted3nkt.onion/forum/smok pisze:Pierwsze słyszę o ToRepublicRzuć linkiem do tego miejsca.

- Wygadany

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
@opengrid
Czy oprócz terminali tj. tablet+soft[+abonament na transmisję?] będzie jakiś bardziej otwarty dostęp do tej usługi, tj. sam soft lub api?
Powodzenia!
Czy oprócz terminali tj. tablet+soft[+abonament na transmisję?] będzie jakiś bardziej otwarty dostęp do tej usługi, tj. sam soft lub api?
Powodzenia!
DISTbIT - prywatny punkt błyskawicznej sprzedaży kryptowalut
bitowe.info - agregator wiadomości ze świata BTC
ToxID: 8013F26F9CFE8B3B979EE313EBD866D9D4F1D426501711C1CC80A14B7031EF53092C1A2B3C9A
bitowe.info - agregator wiadomości ze świata BTC
ToxID: 8013F26F9CFE8B3B979EE313EBD866D9D4F1D426501711C1CC80A14B7031EF53092C1A2B3C9A
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
tak BTW udało się Wam żeby działało to z iphonami ?
Mi wszelkiej maści generowane QR-Cody działają, a na imprezie QR-Code wieszał mi iphona.
Jak coś to służę pomocą w debugowaniu
Mi wszelkiej maści generowane QR-Cody działają, a na imprezie QR-Code wieszał mi iphona.
Jak coś to służę pomocą w debugowaniu
- Gaduła

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Otrzymałem ciekawą opinię na temat systemu InPay:
Z punktu widzenia naszych analityków: rozwinięcie sieci jednostek współpracujących i osiągnięcie odpowiedniej skali biznesu będzie bardzo trudne.
Bitcoin wciąż pozostaje bardzo niszową walutą i jak dotąd dość skutecznie blokowaną przez tradycyjne systemy bankowe. Płatności inne niż pieniężne będą rodzić problemy księgowe i podatkowe. Systemy płatności mobilnych w tym NFC dynamicznie zdobywa rynek przez co alternatywna waluta może nie uzyskać potrzebnego udziału. Żeby płacić bitcoinem trzeba uzyskiwać przychody w bitcoinach. Inaczej nie ma to sensu i sprowadza pomysł do kantoru który transferuje pieniądze na bitcoiny i odwrotnie.
Z punktu widzenia naszych analityków: rozwinięcie sieci jednostek współpracujących i osiągnięcie odpowiedniej skali biznesu będzie bardzo trudne.
Bitcoin wciąż pozostaje bardzo niszową walutą i jak dotąd dość skutecznie blokowaną przez tradycyjne systemy bankowe. Płatności inne niż pieniężne będą rodzić problemy księgowe i podatkowe. Systemy płatności mobilnych w tym NFC dynamicznie zdobywa rynek przez co alternatywna waluta może nie uzyskać potrzebnego udziału. Żeby płacić bitcoinem trzeba uzyskiwać przychody w bitcoinach. Inaczej nie ma to sensu i sprowadza pomysł do kantoru który transferuje pieniądze na bitcoiny i odwrotnie.
- Moderator
- Reputacja: 3879

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
To jakiś bankier? czy podobne okolice 
Ciekawe co by powiedział przeszło rok temu, gdy startował Bitpay czy Coinbase.
Ostatnio przeglądałem stare fora i texty, tak z przed 2 lat i wcześniej.
Większość negatywnych komentarzy wyglaszali tak zwani fachowcy, a argumenty brzmiały logicznie. Tylko że rzeczywistość powiedziała im a kuku

Ciekawe co by powiedział przeszło rok temu, gdy startował Bitpay czy Coinbase.
Ostatnio przeglądałem stare fora i texty, tak z przed 2 lat i wcześniej.
Większość negatywnych komentarzy wyglaszali tak zwani fachowcy, a argumenty brzmiały logicznie. Tylko że rzeczywistość powiedziała im a kuku
- Moderator

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
nie trzeba zarabiać w btc, żeby je mieć. z czasem parę zł w btc będzie się po prostu mieć w telefonie. tak jak dziś gotówka leży obok karty bankowej
- Weteran
- Reputacja: 140
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Też się boję że po "zalegalizowaniu" btc transakcjie w nim mogą być zwyczajnie drogie (bo opodatkowane). Bo kto będzie chciał płacić w btc jeśli będzie musiał zapłacić podatek od zakupu btc, prowizje giełdy, i wliczony w cene produktu podatek od sprzedaży btc przez sprzedawcę... Żeby btc mógł się rozwijać w małych firmach płatność w nim musi być tania... Co innego przelewy międzynarodowe itp. Tutaj może być łatwiej.
- Weteran
- Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Jeżeli będzie naliczany VAT od Bitcoina, to nie ma szans, na to by się przyjął powszechnie. Przynajmniej, legalnie...AdamM pisze:Też się boję że po "zalegalizowaniu" btc transakcjie w nim mogą być zwyczajnie drogie (bo opodatkowane). Bo kto będzie chciał płacić w btc jeśli będzie musiał zapłacić podatek od zakupu btc, prowizje giełdy, i wliczony w cene produktu podatek od sprzedaży btc przez sprzedawcę... Żeby btc mógł się rozwijać w małych firmach płatność w nim musi być tania... Co innego przelewy międzynarodowe itp. Tutaj może być łatwiej.

Jakbyś miał zapłacić VAT od kupna, a potem osoba, której wysłałeś BTC VAT od sprzedaży (mam na myśli pogorszenie warunków kupna/sprzedaży, nie VAT u obu) to przelew międzynarodowy też raczej byłby lepszy od BTC. Tu chodzi o to, że Bitcoin, jako waluta, powinien być traktowany jaki inne waluty, bądź złoto.
- Weteran
- Reputacja: 140
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Masz na myśli by był powszechnie akceptowany przez obywateli? Ja nie mam problemu z wyobrażeniem sobie urzędnika US podstawionego jako klient płacący przy pomocy btc...pm7 pisze:Jeżeli będzie naliczany VAT od Bitcoina, to nie ma szans, na to by się przyjął powszechnie. Przynajmniej, legalnie...
- Gaduła
- Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
InPay będzie działać podobnie jak bitpay, będzie obsługiwać serwisy www? Kurs będzie wyliczony na podstawie średniej z jakiegoś odcinku czasu? Użytkownik będzie mógł wpłacić złotówkami, a sprzedawca otrzyma BTC?
WMP pisze:Strata zawsze boli o wiele bardziej niż cieszy ewentualny zysk
- Moderator

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Re: Akceptuj BTC, dostawaj PLN na konto! [tylko 0.8% prowizj
@opengrid
ale Wasza strona wciąż wygląda na fazę testów. Jak w rozmowie z knajpiarzem podpierać się nie działającą na 100% firmą.
Chętnie bym namawiał, ale to musi być jasne i czytelne dla nie znających bitów ludzi
ale Wasza strona wciąż wygląda na fazę testów. Jak w rozmowie z knajpiarzem podpierać się nie działającą na 100% firmą.
Chętnie bym namawiał, ale to musi być jasne i czytelne dla nie znających bitów ludzi