Ogólnie nie wiedziałem że jest aż tylu potrzebujących

W związku z tym iż moja skrzynka na forum została przez was zgwałcona zapytaniami o kabelki proszę abyście wypisywali poniżej kto jakie ma zapotrzebowanie:
PCIe 1x 1x
PCIe 1x 16x
Kto jakich potrzebuje i ile.
Obawiam się iż po analizie mojej skrzynki nie będziemy mogli na "dzień dobry" zrealizować wszystkich zapotrzebowań ;(
Dla reszty która się nie załapie jest nadzieja na przyszły tydzień. Miejcie na uwadze że święta i sylwester i święto 3 króli tak sie ułożyły że większość ludzi cięzko pracujących przez cały rok zrobiła sobie 2 tygodnie wolnego.
Dokładny stan magazynu będzie mi znany na wieczór lub jutro. Obecnie nie mogę się dodzwonić do kumpla bo nie wrócił z sylwka jeszcze. Zakopianka nie chce go wypuścić.
Proszę was o cierpliwość i pisanie tylko i wyłącznie w tym wątku! Proszę nie wysyłać mi PM w tej sprawie!!!!
Vesper pisze:Witam
Więc sprawa wygląda następująco w przyszłym tygodniu będą dostępne( nie jestem w stanie określić dokładnej daty ani nawet nie chcę z prostego powodu nie chcę odpowiadać za opóźnienia osób trzecich nie wynikających z mojej winy)
Dostępne będą:
20 sztuk pcie 1x 1x
10 sztuk pcie 1x 16x
Na tą chwilę nie jestem w stanie odpowiedzieć nawet na pytanie czy będą to risery z molexami czy nie.
Ceny niestety nie będą aż tak atrakcyjne jak podawałem wcześniej z prostej przyczyny!
Wszyscy dostawcy widząc jaki jest popyt na kabeli podnieśli ich ceny o kilkaset procent!!!
przykład wczoraj rozmawiałem z kolesiem cena była ustalona na X. dziś pisze do mnie że X + 2,5$ więcej na każdej sztuce i nie obchodzi go czy wezmę jeden czy sto czy tysiąc....
przypominają się czasy wielkiej powodzi w Polsce z 1997r kiedy to bohenek chleba kosztował 1,5zł a dzień po tragedii ludzie próbowali sprzedawać nawet po 10zł......
Więc o to ceny riserów bez względu na to czy bedą z molexami czy też bez nich:
Riser pcie 1x 1x 39zł
Riser pcie 1x 16x 57zł
Wiem że ceny są powyżej tego co pisałem ówcześniej ale sam się nie spodziewałem tego. Dodam tylk że ja przed świętami kupiłem 1 sztukę za 9,9zł po 3 dniach jak do mnie przyszła i chciałem następne kupić to wołali juz ode mnie 39zł za sztukę ;(
do podanych kwot należy doliczyć przesyłkę listem poleconym za potwierdzeniem odbioru plus kopertę bąbelkową.
Zrobimy tak że jak już będę miał fizycznie je u mnie w rękach to wystawie je na kryptoaukcje i po prostu kto pierwszy ten lepszy.
A jeszcze jedna uwaga jeśli ktos jest z Poznania to zapraszam do odbioru osobistego.
Jeśli macie jakieś pytania to zapraszam.
Vesper pisze:Dobra udało się zrobić jeszcze jedno zamówienie więc powyższa ilość sztuk x2.
Dostałem również informację od dystrybutora że są to ostatnie sztuki i że kolejne będą na wiosne jakoś 0_o
Także sami widzicie co się dzieję na rynku....BTW.16x riser cable not have enough now,will accpet the order after spring Festival
szok
są wersje bardziej rozbudowane które wykorzystują kabel USB 3.0 wpinamy pod gniazdo pcie przejsciówkę kabel usb i przejściówka na karte... ale cena zaporowa około 350zł za sztuke i nikt nie wie jak to działa...