Siakieś sto pięćdziesiąt milionów.Twarzowiec pisze:Czy ja zle interpretuje wartosc tej transakcji w dolarach?
Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH[Archiwum2015]
- Gaduła
- Reputacja: 19

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Re: Dyskusja na temat kursu dla ŻÓŁTODZIOBÓW
- Dyskutant
- Reputacja: 4

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
To co powyżej szacują na 600M USD 

- Gaduła
- Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Żeby tyle na raz na FIATy zamienił... Bitcoin by się 3 lata wygrzebywał z ceną 

- Dyskutant
- Reputacja: 4

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Bycie grubasem to nie jest prosta sprawa 

- Początkujący
- Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Sorry za zamieszanie, chyba zle zera policzylemkrasnolud pisze:Siakieś sto pięćdziesiąt milionów.Twarzowiec pisze:Czy ja zle interpretuje wartosc tej transakcji w dolarach?

- Początkujący
- Reputacja: -15
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
wlasnie, nie moze tego sprzedac zbyt latwo czyli to nie jest tyle wartezomos pisze:Żeby tyle na raz na FIATy zamienił... Bitcoin by się 3 lata wygrzebywał z ceną
zacznie sprzedawac chocby marne 5000 BTC i juz kurs walnie o 100$, sprzeda kolejne 5000 BTC juz 200$ taniej bedzie
ogolnie nawet takie grubasy zeby chociarz kawalek tej kasy zobaczyc by musieli to sprzedawac po 100 BTC zeby byc niezauwazonym przez lata
- Początkujący
- Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Re: Odp: Dyskusja na temat kursu dla ŻÓŁTODZIOBÓW
To jest dyskusja na temat kursu czy o jakichś bzdurach? Decydujący moment dla kursu a tu pogawedka o jachtach :/Powiedzcie lepiej czy kupić czy sprzedać żeby się takiego dorobić...
- Gaduła
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
To trzeba było kupić w 2009 zakopać i trzymać. Sprzedawać teraz a nawet na wzroście do 900.conrrrad pisze:To jest dyskusja na temat kursu czy o jakichś bzdurach? Decydujący moment dla kursu a tu pogawedka o jachtach :/Powiedzcie lepiej czy kupić czy sprzedać żeby się takiego dorobić...
- Początkujący
- Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Tak się składa, że kupiłem już jakiś czas temu i trzymalem przez przecież nad pol roku bez sprzedaży i to pozwolilo mi spoooro zarobić. Coś mnie podkusilo i sprzedałem na odbiciu po spadku z 900. Teraz kurs rośnie i zastanawiam się czy odkupić już czy czekać na wyjaśnienie i dopiero wtedy.
- Gaduła
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
https://www.tradingview.com/x/5RAp9U9p/
Może trochu lepiej. Poprawiony poprzednio wklejony
Ponowna godzina totalnego marazmu minęła...
Wklejony link do interaktywnego
https://www.tradingview.com/e/0d5pehmV/
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Spodki mogą się jeszcze rozciągnąć bo jest niezły zastój na giełdzie... 680 to niezłe wsparcie
Może trochu lepiej. Poprawiony poprzednio wklejony
Ponowna godzina totalnego marazmu minęła...
Wklejony link do interaktywnego
https://www.tradingview.com/e/0d5pehmV/
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Spodki mogą się jeszcze rozciągnąć bo jest niezły zastój na giełdzie... 680 to niezłe wsparcie
Ostatnio zmieniony piątek, 22 listopada 2013, 21:34 przez zomos, łącznie zmieniany 2 razy.
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Make your own decision man:-)conrrrad pisze:To jest dyskusja na temat kursu czy o jakichś bzdurach? Decydujący moment dla kursu a tu pogawedka o jachtach :/Powiedzcie lepiej czy kupić czy sprzedać żeby się takiego dorobić...
Natomiast dla mnie osobiście jest zbyt ryzykownie. Ludzie czekali ze 3 dni na super spadki, nie ma ich, wchodzą do gry, mały wolumen, coś ciągnie do góry, ale... ...paliwa brak, bidów brak, aski są, grubasy mogą chcieć się odkuć za przegapienie 900 itd. itd. Ogólny zastój i zamuła, dużo niepewności, wszyscy czekają, gra taktyczna bym powiedział lub bezpłciowa.
Nie sądzę, by nagle wzrosło sobie do 1000 na weekendzie, chyba, że ktoś dużo kupi i ludzie polecą zanim. Wtedy tym większe ryzyko spadku.
Na razie czekam na spadki. Te 2 dni teraz nie czekałem jak dużo osób tylko grałem z powodzeniem, teraz jednak gra jest zbyt ryzykowna.
To tylko moja, laika, opinia. Może być zupełnie odwrotnie:) Proszę sienie sugerować. Dużo pesymizmu i niepewności - a może to po prostu racjonalność...
@zomos
Ładnie to wygląda:) Sugerujesz, że ten nieco zamulony trend wzrostowy się utrzyma w ciągu godzin/1-2dni? Przekroczenie czerwonej linii = odwrócenie czy niekoniecznie?
PS. Mi to wygląda na książkowy Double Top http://www.newtrader.pl/podwojny-szczyt ... iczna.html
Ostatnio zmieniony piątek, 22 listopada 2013, 21:19 przez SkyValley, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gaduła
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Na tym poziomie powinna paść decyzja. Jak będzie szło tak spodkiem to dotrze tam może w nocy z soboty na niedziele. A wtedy chińczyki się budzą i mogą dać sygnał.SkyValley pisze:Make your own decision man:-)conrrrad pisze:To jest dyskusja na temat kursu czy o jakichś bzdurach? Decydujący moment dla kursu a tu pogawedka o jachtach :/Powiedzcie lepiej czy kupić czy sprzedać żeby się takiego dorobić...
Natomiast dla mnie osobiście jest zbyt ryzykownie. Ludzie czekali ze 3 dni na super spadki, nie ma ich, wchodzą do gry, mały wolumen, coś ciągnie do góry, ale... ...paliwa brak, bidów brak, aski są, grubasy mogą chcieć się odkuć za przegapienie 900 itd. itd. Ogólny zastój i zamuła, dużo niepewności, wszyscy czekają, gra taktyczna bym powiedział lub bezpłciowa.
Nie sądzę, by nagle wzrosło sobie do 1000 na weekendzie, chyba, że ktoś dużo kupi i udzie polecą zanim. Wtedy tym większe ryzyko spadku.
Na razie czekana spadki. Te 2 dni teraz nie czekałem jak dużo osób tylko grałem z powodzeniem, teraz jednak gra jest zbyt ryzykowna.
To tylko moja, laika, opinia. Może być zupełnie odwrotnie:) Proszę sienie sugerować. Dużo pesymizmu i niepewności - a może to po prostu racjonalność...
@zomos
Ładnie to wygląda:) Sugerujesz, że ten nieco zamulony trend wzrostowy się utrzyma w ciągu godzin/1-2dni? Przekroczenie czerwonej linii = odwrócenie czy niekoniecznie?
PS. Mi to wygląda na książkowy Double Top http://www.newtrader.pl/podwojny-szczyt ... iczna.html
Te spodki mogą się wyciągnąc jeszcze dalej... Zbyt mały wolumen na gwałtowne ruchy. Ktoś w końcu zareaguje. Może nie teraz ale właśnie przy 680 da sygnał.
A double top może być i wyjść w dłuższym terminie. W tej analizie uwzględniłem tak na prawdę tylko trend od 450 usd do góry.
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Nie wiem, czy na siłę, ale widzę podobieństwo: ten obecny doubleTop jest podobny do ATH 900, tylko bardziej rozciągnięty.
Tam też był doubleTop jakby nie patrzeć.
Pesymizm+fantazja:
Pesymizm+fantazja:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Gaduła
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
No to to by był początek Fali C Bitmarowej.SkyValley pisze:Nie wiem, czy na siłę, ale widzę podobieństwo: ten obecny doubleTop jest podobny do ATH 900, tylko bardziej rozciągnięty.
Pesymizm+fantazja:
To teraz chyba jeszcze goxa zalagowało! 1000 sec lag!
Ostatnio zmieniony piątek, 22 listopada 2013, 21:53 przez zomos, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gaduła
- Reputacja: 698

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Ludzie wyluzujcie, naprawdę kurs nie musi cały czas miotać się w górę albo w dół. Dajcie mu chwilę pobyć na jednym poziomie, niech trochę okrzepnie, niech ludzie oswoją się z myślą że 700$ to normalność, a od poniedziałku będziemy mogli zacząć wzrosty. Teraz wszyscy czekają, bo boją się, że jakiś idiota może zrzucić, ale takiego grubasa nie ma, bo oni wiedzą, że kierunek jest jeden - góra. Kurs miał całe trzy dni, aby zlecieć i nie zleciał, mimo paniki i ostrych zrzutów na początku. Jakiego lepszego dowodu wam trzeba na poparcie tezy o sile rynku?
- Czarna Owca

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Bedzie jutro 1000
- Gaduła
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Kupiłeś ?servantes pisze:Bedzie jutro 1000

- Gaduła
- Reputacja: 16

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Jahu pisze:Ludzie wyluzujcie, naprawdę kurs nie musi cały czas miotać się w górę albo w dół. Dajcie mu chwilę pobyć na jednym poziomie, niech trochę okrzepnie, niech ludzie oswoją się z myślą że 700$ to normalność, a od poniedziałku będziemy mogli zacząć wzrosty. Teraz wszyscy czekają, bo boją się, że jakiś idiota może zrzucić, ale takiego grubasa nie ma, bo oni wiedzą, że kierunek jest jeden - góra. Kurs miał całe trzy dni, aby zlecieć i nie zleciał, mimo paniki i ostrych zrzutów na początku. Jakiego lepszego dowodu wam trzeba na poparcie tezy o sile rynku?
chcialbym miec Twoja wiare w ludzi