Ile najdłużej szła wam transakcja BTC?
- Orator
- Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Ile najdłużej szła wam transakcja BTC?
Oczywiście pytam o transfery z uiszczoną prowizją.
Bo zauważam, że ostatnio przelewy idą coraz dłużej
Bo zauważam, że ostatnio przelewy idą coraz dłużej
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Re: Ile najdłużej szła wam transakcja BTC?
Według www.blockchain.info/unconfirmed-transactions
W tym momencie czeka 2147 niepotwierdzonych transakcji, zawierają łącznie 74.81 BTC samych opłat dla górników (Fees), zajmują 28724 KB miejsca. Twoja transakcja musi trochę poczekać, nawet jeśli zawiera Fee.
EDIT: Wpadł czyjś blok, weszło do niego tylko 100 transakcji, teraz czeka w kolejce 2064 transakcji....
W tym momencie czeka 2147 niepotwierdzonych transakcji, zawierają łącznie 74.81 BTC samych opłat dla górników (Fees), zajmują 28724 KB miejsca. Twoja transakcja musi trochę poczekać, nawet jeśli zawiera Fee.
EDIT: Wpadł czyjś blok, weszło do niego tylko 100 transakcji, teraz czeka w kolejce 2064 transakcji....
- Weteran
- Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Jakies 3 tygodnie temu z Mtgox do bitstamp niecale 6 btc szlo okolo 2 godzin .
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Wysyłam transakcje codziennie lub co kilka dni, ze standardowego portfela Bitcoin-Qt. Średni czas 1 potwierdzenia to od 1 minuty do 1 godziny.
Statystyki w tej chwili:
Jak widać ilość transakcji wcale nie maleje
Ja już dawno ustawiłem w swoim bitcoin-node bloki o wielkości 1 MB (jestem górnikiem, kopię w p2pool), bieżące statystyki mojego node'a:
Statystyki w tej chwili:
Kod: Zaznacz cały
Unconfirmed Transactions ~3387
Total Fees ~26 BTC
Total Size ~29177 KB

Kod: Zaznacz cały
Total block value: 25.289383 BTC including 607 transactions, total size 239 KB
- Orator
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Received Time 2013-09-16 13:56:19
Estimated Confirmation Time 28 minutes (queue position 444).
@lenny jakie fee ustawiasz?
Estimated Confirmation Time 28 minutes (queue position 444).
@lenny jakie fee ustawiasz?
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
To nie ma znaczenia, Fee dobiera się automatycznie, jeśli jest wymagane, aby transakcja poszła. Mówię o portfelu Bitcoin-Qt.
- Zawsze mam rację
- Reputacja: 4513

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Z prowizją najdłużej kilka godzin
Bez prowizji - 2 dni (z użyciem mojego forka Bitcoin-QT).
Bez prowizji - 2 dni (z użyciem mojego forka Bitcoin-QT).
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
- Początkujący
- Reputacja: 7

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Dużo zależy od rozmiaru w bajtach transakcji.
Taki przelew jak ten:
https://blockchain.info/pl/tx/b2eb54b8c ... be0b54a4f9
z fee 0.0001 po 2 dniach czekania został "odrzucony" - czyli czekać można wieczność
.
Dopiero z większym fee taki shit można wysłać ale też nie za szybko ;P
Taki przelew jak ten:
https://blockchain.info/pl/tx/b2eb54b8c ... be0b54a4f9
z fee 0.0001 po 2 dniach czekania został "odrzucony" - czyli czekać można wieczność

Dopiero z większym fee taki shit można wysłać ale też nie za szybko ;P
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Ja tam widzę, że transakcja została zawarta w bloku, czyli poszła?
- Weteran
- Reputacja: 1229
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
te płatności idą za długo, to wyklucza bitcoin jako formę płatności w zwykłych sklepach "w realu", a też jako mikropłatność w necie w całym szeregu usług, w których liczy się natychmiastowa realizacja
- Moderator
- Reputacja: 220

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Pierwszy raz mam wypłatę z bitcurex która idzie dłużej niż 30 minut, jak w takim tempie będą szły opłaty za zakupy w sklepach to ja dziękuję...
Moc sieci rośnie to i transakcje powinny szybciej być potwierdzane, ale ja tam się nie znam.
Moc sieci rośnie to i transakcje powinny szybciej być potwierdzane, ale ja tam się nie znam.
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold
- Początkujący
- Reputacja: 7

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Tak, ta którą wkleiłem poszła ponieważ miała większy fee, te które się nie udały zniknęły mi z historii trasakcji i nie umiem ich wkleić.lenny pisze:Ja tam widzę, że transakcja została zawarta w bloku, czyli poszła?
- Weteran
- Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
mi tam niestandardowe transakcje zawsze wpadaja w blokach wykopanych przez eligius.
Najdluzej czekalem jakies 8h (akurat nie mieli farta).
Ewentualnie tez czasem wpadaja w blokach p2pool, ale nie wszystkie nody ladnie dodaja transakcje bez fee, albo z malym fee zeby getblocktemplate szybciej sie generowal.
Czasem tez zdarza sie ze przez godzine nikt nie wykopie bloku, wtedy niestety dlugo sie czeka, a czasem jest tak ze wpadnie 5 blokow w 10min
Ruletka
@miluu przy malych sumach spokojnie mozna akceptowac transakcje bez potwierdzenia... przy malych kwotach gra nie warta swieczki, a fajnie jest na wiki bitcoina wytlumaczone co nalezy zrobic by zminimalazowac ryzyko double-spend.
Najdluzej czekalem jakies 8h (akurat nie mieli farta).
Ewentualnie tez czasem wpadaja w blokach p2pool, ale nie wszystkie nody ladnie dodaja transakcje bez fee, albo z malym fee zeby getblocktemplate szybciej sie generowal.
Czasem tez zdarza sie ze przez godzine nikt nie wykopie bloku, wtedy niestety dlugo sie czeka, a czasem jest tak ze wpadnie 5 blokow w 10min

Ruletka

@miluu przy malych sumach spokojnie mozna akceptowac transakcje bez potwierdzenia... przy malych kwotach gra nie warta swieczki, a fajnie jest na wiki bitcoina wytlumaczone co nalezy zrobic by zminimalazowac ryzyko double-spend.
- Weteran

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Powiem, że ostatnio zdarzyła mi się przykra niespodzianka. Poszedłem z kolegami do Parking Bar przepić bitcoiny. Pierwsze piwo transakcja poszła w miarę sprawnie ok. min i było potwierdzenie. Później przyszedł spóźniony kolega, wręczyłem mu telefon i kazałem kupić sobie piwo. Zrobił wszystko zgodnie z moimi zaleceniami i czekaliśmy z dobre 10-15 min.
Może w Parking zmieniły się zasady gry i trzeba czekać pierwszego potwierdzenia, kto wie.
Ale co mnie bardziej martwi, transakcje (z fee) rozprzestrzeniają się po sieci dosyć powolnie. Nie raz widziałem jak moja transakcja wisiała dobre kilkanaście minut zaobserwowana przez 2-3 nody.
Niestety to jest poważna wada Bitcoin, a jedyne rozwiązanie które widzę to transakcje poza głównym łańcuchem (stety, ale raczej niestety).
Może w Parking zmieniły się zasady gry i trzeba czekać pierwszego potwierdzenia, kto wie.
Ale co mnie bardziej martwi, transakcje (z fee) rozprzestrzeniają się po sieci dosyć powolnie. Nie raz widziałem jak moja transakcja wisiała dobre kilkanaście minut zaobserwowana przez 2-3 nody.
Niestety to jest poważna wada Bitcoin, a jedyne rozwiązanie które widzę to transakcje poza głównym łańcuchem (stety, ale raczej niestety).
Jedyna darmowa infolinia bitcoin
Mądrzy ludzie mówią, ponieważ mają coś do powiedzenia, głupi - ponieważ muszą coś powiedzieć.
Kup/sprzedaj Bitcoin przy pomocy localbitcoins
Proszę o zostawianie komentarzy.
Mądrzy ludzie mówią, ponieważ mają coś do powiedzenia, głupi - ponieważ muszą coś powiedzieć.
Kup/sprzedaj Bitcoin przy pomocy localbitcoins
Proszę o zostawianie komentarzy.
- Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Transakcje off-chain - to jest jedno z bardzo wielu rozwiązań i do tego całkiem dobre.
Drugie rozwiązanie: zwiększyć domyślny rozmiar tworzonego bloku na 1MB i ustawić maksymalny limit bloku na więcej, teraz domyślnie jest 250KB a max. 1MB. Po prostu mało tych transakcji wchodzi do bloków, domyślne ustawienie wpuści trochę tych transakcji z fee i koniec, reszta nadal czeka.
Drugie rozwiązanie: zwiększyć domyślny rozmiar tworzonego bloku na 1MB i ustawić maksymalny limit bloku na więcej, teraz domyślnie jest 250KB a max. 1MB. Po prostu mało tych transakcji wchodzi do bloków, domyślne ustawienie wpuści trochę tych transakcji z fee i koniec, reszta nadal czeka.
• Strona 1 z 1