Dyskusja nt. CEX.IO (giełda udziałów kopalni Ghash.io)
- Gaduła
- Reputacja: 7

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Re: Dyskusja nt. CEX.IO (giełda udziałów kopalni Ghash.io)
To nie gox. Masa osob zdecyduje sie wycofac zamiast wysylac im skany dokumentow.
- Początkujący
- Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Co jeśli nie wyślę im tych dokumentów??
Zablokują mi konto?
I gdzie im to wysłać?
Zablokują mi konto?
I gdzie im to wysłać?
- Dyskutant
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Chyba ich pojebało.
- Początkujący
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
wysyłacie czy odpuszczacie sobie? ja dopiero zaczynam, i tak naprawdę czekam na wasze ruchy. nie chcialbym zeby moje dane np zostaly komus sprzedane, czy cos w tym stylu. czy cos nam "grozi" gdy wyslemy im te skany?
- Gaduła

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Masa ludzi odpusci. Ja sie przeniose na asicminer.pl .
Nie bede im wysylal dokumentow.
Cena pewnie konkretnie poleci bo takich osob jak ja bedzie calkiem sporo.
Nie bede im wysylal dokumentow.
Cena pewnie konkretnie poleci bo takich osob jak ja bedzie calkiem sporo.
- Moderator
- Reputacja: 220

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
@Cmxkuu spokojnie przepis wejdzie w życie dopiero 2 lutego
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold
- Wygadany
- Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
@asco przecież asicminer.pl nie oferuje giełdy spekulacyjnej, a samo kopanie za pomocą udziałów jest kompletnie nieopłacalne. Lepiej zainwestować w kalkulator.
- Gaduła

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
A ja nie jestem spekulantem. Dywersyfikacja to sie nazywa.
- Wygadany
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Dywersyfikacja ma na celu ochronę kapitału nie jego topienie. Kupowanie udziałów dla samego ich kupienia to wyrzucanie kasy w błoto. Nie dość że zyskujesz tylko kiedy urośnie kurs BTC, to jeszcze dużo mniej niż byś kupił samo BTC i trzymał.
- Weteran
- Reputacja: 1663

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Ja tam zostaje gdzie jestem. Przeżyłem weryfikację na mtgox to przeżyję i tutaj.
Tym bardziej, że zabawa przednia, darmowa (brak prowizji) i jak na razie na plusie.
Tym bardziej, że zabawa przednia, darmowa (brak prowizji) i jak na razie na plusie.

Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie.
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody
KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody
- Początkujący
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
z 0.46 spadlo na 0.39 czy to normalne? troche zaluje ze nie sprzedawalem wczoraj bo tak wlasnie sie zastanawialem nad tym : )
- Weteran
- Reputacja: 194

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0.0001 BTC
nie jest tak zle
Hey there hanti,
The photo id will only be required if we need to verify your identity.
This is done strictly for security purposes.
You will not need to submit the ID to perform various actions as deposits, withdrawals, trading or mining.
BTC to USD exchange is being developed as we speak.
@_#

Polecam giełdę kraken.com

Polecam giełdę kraken.com
- Wygadany
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
@hanti
Czyli dopoki ktos nie wejdzie na fiat, weryfikacja nie bedzie potrzebna/wymagana, IMHO to normane podejscie
Czyli dopoki ktos nie wejdzie na fiat, weryfikacja nie bedzie potrzebna/wymagana, IMHO to normane podejscie
- Początkujący

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
szkoda nerwów jak dla mnie, cena bedzie spadac tak czy siak, w tej chwili juz jest za wysoka (w kwietniu bedzie pewnie kolo 0.004) , prawdziwe pieniadze to zarobi jedynie własciciel, napociłem sie troche zeby w koncowym rozrachunku byc tylko 0.5btc na minus,
jedyna nadzieja ze DVC urosnie jakies 10000x ale w to nawet nie wierze
jedyna nadzieja ze DVC urosnie jakies 10000x ale w to nawet nie wierze

- Gaduła

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Gdzie najlepiej sprzedac DVC i IXC ? Moze ktos z forum zbiera? 

- Początkujący
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Ja zakładam, że DVC urośnie do 1 dolara za 2 lata.
A jak nie urośnie to i tak urośnie. Chyba, że do tego czasu wszystkie "Krypty" upadną.
A jak nie urośnie to i tak urośnie. Chyba, że do tego czasu wszystkie "Krypty" upadną.
- Początkujący
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Właśnie tu nie chodzi o to, by trzymać walutę, tylko by służyła jako środek płatniczy. Rozwój gospodarczy potrzebuje inflacji, lub ujemnych stóp procentowych. Tak jesteśmy na razie skonstruowani mentalnie. Ujemne stopy nie wchodzą w grę, więc pozostaje tylko niewielka inflacja. Oczywiście rządy wielu krajów nie potrafią w sposób rozsądny kreować pieniądza, więc mamy bańki i kryzysy. Jeśli zatem krypto-waluty się przyjmą i zaczną wypierać obecny pieniądz - co oczywiście nie jest wcale przesądzone. Może nastąpić przecież kontratak ze strony banków. Ale jeśli przetrwają, to BTC nie zaspokoi zapotrzebowania ogólno-światowego, gdyż jest jego zbyt mała ilość. A to co jest będzie trzymane zazwyczaj w funduszach inwestycyjnych, powierniczych. Może okazać się, że potrzebna jest Krypto-waluta, która zaspokoi ogromny wzrost obrotu gospodarczego, który zacznie się odbywać na dużo większą skalę niż dzisiaj. Biorąc pod uwagę pewne przyzwyczajenia, taka waluta mogłaby mieć wartość + - około 1$ i byłaby notowana na walutowej giełdzie. Z pewnością byłaby też poddana spekulacji, ale odpowiednie kreowanie jej przez t.zw. wydobycie (mining) mogłoby tą spekulację ograniczać. Dla przykładu: przy nadmiernym wzroście wartości następowałoby zmniejszenie trudności i wzrost wydobycia i odwrotnie w przypadku spadku wartości danej waluty. Oczywiście to wszystko są tylko przypuszczenia, ale nie pozbawione rzeczowych argumentów i kwestii ekonomicznych. Może się to nigdy nie wydarzyć, ale jest w pewnej mierze możliwe do urzeczywistnienia.AdamM pisze:Bitcoin jest kryptowalutą najbardziej dostępną. Wynika to z płynności i głębokości rynku. Jest też kryptowalutą najmniej podatną na zmiany kursu co wynika z tego że ma największą kapitalizację.jackbud pisze:BTC nie spełni roli waluty obiegowej, a raczej jako inwestycyjna skończy. Więc jak parlament Szwajcarski uchwali legalizację krypto-walut jako wymienialne waluty obce, może się zacząć poszukiwanie waluty bardziej dostępnej, która by zaspokoiła rosnące zapotrzebowanie i nie byłaby podatna w przyszłości na wielkie wahania kursu.
Po co trzymać kryptowalutę która może zostać zdewaluowana poprzez nieskończoną podaż skoro można mieć taką, która ma tę podaż ograniczoną?jackbud pisze:Może to być waluta która nie ma limitu, ponieważ cena i wydobycie jej byłoby ściśle powiązane z zapotrzebowaniem i wzrostem gospodarczym.
- Wygadany
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Rozwój gospodarczy w obecnym rozumieniu to stereotyp stworzony na potrzeby żądnych zysku koncernów. Dla których liczy się jak największa sprzedaż. Słaby pieniądz to duży zysk na towarze. Ale dzięki temu stworzyliśmy cywilizację dewastującą swoje środowisko. Marnujemy tony żywności i surowców, bo przecież "zaraz kupi się nowe". Jeżeli nie zmienimy mentalności, czeka nas kompletna zagłada. Przyszłość mają takie inicjatywy jak Earthship'y czyli samowystarczalne domy. Również waluta deflacyjna pozwoli nauczyć się szanować posiadane dobra. Będziemy je ulepszać i modernizować zamiast wywalać na śmietnik. W końcu ilość surowców jest ograniczona. Najwyższy czas rozwój gospodarczy skierować zgodnie z prawami natury, a nie do walki z nią.
- Weteran
- Reputacja: 1663

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
Jackbud, to jest zaprzeczenie idei BTC i kryptowalut. Jak chcesz regulować podaż w zależności od ceny? Tylko centralizacja daje taką możliwość. Slow dawn. Mniej kupować, mniej konsumować, więcej czasu spędzać z rodziną. 

Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie.
- Początkujący
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post:
0 BTC
zauwazylem ze non stop spada "kurs" za 1gh/s. czy jest to spowodowane tym ze znowu zwieksza sie poziom wydobywania bloku(chyba tak to sie nazywa?). sprzedawac i czekac na spadek, czy moze zwyczajnie skoczy w gore? jakie jest wasze zdanie?