przy 30 sztukach mamy już cenę 13$ + koszty wysyłki
Ewentualnie czy może ktoś polecić podobny sprzęt dostępny w Polsce ? (wiem że niby wystarczy połączyć jakieś kable ale osobiście nie lubię dotykać się do takich rzeczy

zgłaszasz się na ochotnika że zrobisz coś podobnego, odpłatnie oczywiście ?rav3n_pl pisze:Przecież to można zrobić. 2 gniazdka i przekaźnik.
Przekaźnik podaje sygnał włączenia kolejnego zasilacza a przez płytkę połączone są masy.
dzięki, rzeczywiście dużo tańsze rozwiązanie , temat można zamknąć/ usunąćslasta pisze:prostsze i tańsze rozwiązanie
http://www.darmacz.pl/index.php?main_pa ... cts_id=451
dokładnie to robi ten adapter, przekazuje sygnał włączenia do drugiego zasilacza więc oba włączają/wyłączają się jednocześniewojenny pisze:chyba że to taki bajerek żeby włączać jednym przyciskiem oba zasilacze
Napisałeś to tak jakby w przedszkolu dzieci były tego uczonerav3n_pl pisze:Przecież to można zrobić. 2 gniazdka i przekaźnik.
Przekaźnik podaje sygnał włączenia kolejnego zasilacza a przez płytkę połączone są masy.
Zasilacze powinny startować jednocześnie. Ew. może działać włączanie zasilaczy do GPU przed tym, który zasila płytę główną. Jak są dobrze podłączone, nic się nie spali.mCs pisze:A jak macie kilka zasilaczy bez tego bajera to co właczacie pokolei i nic się nie usmarzy zwarcie itp? Pytam bo jestem laikiem. Myślałem, że w ogóle tak się nie da żeby każdy zasilacz innym przyciskiem właćzać bo jaka by musiała być kolejnosć właczania?
Napisz na pw.pitgar pisze:@DonArkada
Myślę, że chętni się znajdą bez problemów.
Mnie możesz wpisać na listę
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości